böngészés Tag

étterem

Az étterem címkével ellátott cikkekben a szabadidő rovatba az életmóddal, étterem újdonságok, éttermi különlegességekkel kapcsolatos cikkeket, tartalmakat gyűjtöttük össze. Válogasson seniorplus.hu életmód magazin címkéi között, hogy érdeklődési kőre alapján tudjon tartalmakat választani.

Ők az idei magyar Michelin-csillagosok

A tatai Platán Gourmet azonnal két csillaggal került be a kalauzba, Szulló Szabina és Széll Tamás Stand éttermének két csillaga pedig egy hosszú, töretlenül magas színvonalú szakmai munka elismerése.

Töltött káposztából készült hamburgerrel újít a budapesti székely étterem

„Hagyományos ízek szokatlan köntösben” – így jellemezte az immár két éve – Budapest belvárosában – megnyitott székely gourmet-étterem ügyvezetője az új étlapjukon megjelent Kárpát burgert, aminek az alapja a töltött káposzta lett. A különleges ízek és fogások nem állnak távol a SZÉK csapatától. Folyamatosan arra törekszenek, hogy olyan ízvilágot jelenítsenek meg a vendégek tányérján, ami tradicionálisan székely, ugyanakkor tökéletesen képviseli az egyre népszerűbb bistrokonyhát.

A világ legnagyobb tengerjáró hajója

A Wonder of the Seas (magyarul: Tengerek csodája) nevű tengerjáró hajó 362 méteres hosszúságával jelenleg a világ legnagyobbjának számít a kategóriájában. Az „úszó várost” három év építkezés után először márciusban az Egyesült Államokban mutatták be, a nyár folyamán pedig Barcelonából és Rómából indul majd többnapos mediterrán kirándulásokra. A 18 fedélzetes hajón 2300 fős személyzet lesi a maximum 6988 vendég kívánságait. A hajót elsősorban családoknak tervezték, ugyanakkor mindenkinek bőséges lehetőséget kínál a…

Sztárok segítettek összeállítani a budapesti székely étterem legújabb étlapját

Egy úgynevezett Gourmet Mentorprogram keretében hazai sztárok közreműködésével állt össze a budapesti székely étterem idei tavaszi-nyári étlapja. Az Andrássy út 41. szám alatt található SZÉK ma már fogalom a hazai gasztropalettán. Réti Sebestyén, az étterem séfje és Varga Szidónia ügyvezető, tulajdonos, a hagyományos székely ízeket ötvözi a legmodernebb konyhatechnológiával, amibe most Esztergályos Cecília, Tóth Andi, Bárdosi Sándor és Növényi Norbert is besegített.

Az új Gundel

Ismét várja vendégeit a Gundel. Megújult belső kialakítással, ám az eredeti receptekkel és a legendás vendégszeretettel indult újra Magyarország leghíresebb, egyben egyetlen hungarikumétterme.

5. Debrecziner Gourmet Fesztivál

Azok, akik ellátogatnak a rendezvényre, egy időben és egy helyszínen megtapasztalhatják, hogy hol tartanak azok a szereplők, akik ma Magyarországon a csúcsot képviselik: legyen szó akár fine dining éttermekről, fine bisztrókról, food truckokról vagy kiváló kistermelőkről.

Új magyar turisztikai startup indult

A koronavírus által leginkább sújtott iparágban, a turizmusban indult új magyar startup Everguest néven. Céljuk, hogy népszerűsítsék az országunk figyelemreméltó területeit, szállodáit és éttermeit a potenciális vendégek körében. A belföldi és külföldi közönségre egyaránt fókuszáló stratégia a magyar GDP, a szolgáltatásaik külföldre terjesztése pedig az exportbevételek növeléséhez járulhat hozzá.

Székely gourmet-étterem nyílt az Andrássy úton

Hiánypótló étteremmel bővült Budapest gasztrotérképe. Az Andrássy út 41. alatt frissen megnyitott SZÉK-ben a hagyományos székely ízek a legmodernebb konyhatechnológiával találkoznak. Az új étteremben kóstolhatunk csorbalevest, böjtös töltött káposztát, lókodi oldalast, helyben készült zakuszkát és eperfagylalttal tálalt kürtőskalácsot is. Az alapanyagok egy része Erdélyből székelyföldi kistermelőktől érkezik, csakúgy mint a különleges zöldségpárlatok és minőségi borok.

Országos étteremhét

Az október 9–18. között zajló tíznapos rendezvényre országszerte mintegy 130 étterem állított össze 3 fogásos menüsorokat. A foglalható helyek száma limitált.
Call Now Button