Országos étteremhét

Az október 9–18. között zajló tíznapos rendezvényre országszerte mintegy 130 étterem állított össze 3 fogásos menüsorokat. A foglalható helyek száma limitált.

Borjúgerinc

A tavaszi kényszerű bezárások után különösen nagy gonddal összeállított, válogatott alapanyagokra épülő menüsorokkal készülnek az őszi étteremhétre a résztvevő éttermek. A fogások között szarvascarpaccio, füstölt kacsamáj, uruguayi rib-eye-steak, mákkéregben sült lazac, birka- és bivalygulyás, homárbarigoule, langusztincappuccino, vajhalsteak, az alapanyagok között vaddisznószűz, borjúgerinc, galambhús és angushátszín is szerepel. A válogatott étkeket kifejezetten kedvező áron kóstolhatják meg az előzőleg online asztalt foglaló vendégek: a 3 fogás ára a választott kategóriától függően 3900 (top), 4900 (prémium) vagy 5900 forint (exkluzív).

„A vidéki gasztronómiának azért nagy lehetőség az országos étteremhét, mert új vendégkör célozható meg és ezáltal mindig frissíteni lehet a meglévő bázist” – mondta el Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa. – „Éttermünk kapcsán azt tapasztaltuk, hogy az elmúlt években egyre több fiatal foglalt asztalt az étteremhétre, még a 18–25 éves korosztályból is, akik aztán később törzsvendégeinkké is válhatnak.”

Bár a korábbi évek vendégei már megszokhatták, hogy az étteremhét eddig sem volt tömegrendezvénynek tekinthető, az október 9–18. között zajló eseményen mind az éttermek, mind a szervezők kiemelt szempontja lesz a vendégek biztonsága. A foglalási lehetőségek kialakításakor például figyelembe veszik az adott étterem nagyságát és ehhez igazítják a fogadható vendégek maximális számát.

Azoknak, akik szívesen megismerkednének egy-egy új, számukra még ismeretlen étteremmel a barátságos árú menüsorok révén, az etteremhet.hu oldalon foglalhatnak asztalt.

Call Now Button