böngészés Tag

gyümölcs

Sok vitamint tartalmaznak a befőttek

A befőttek tökéletes forrásai lehetnek a vitaminoknak és a tápanyagoknak. Az új technológiáknak hála nem csupán az ízük és az aromájuk marad intenzívebb, de akár cukormentes, energiacsökkentett változatban is átadhatják a friss gyümölcsök ízét.

A szilva áldásos hatásai

Az őszi szezon kedvelt gyümölcse a szilva, ami azonban nem csak süteménybe vagy pálinkának jó. Nyersen vagy aszalva fogyasztva számos kedvező hatása érvényesül, így a fogyókúrába is bátran beépíthető.

A talajban rejlik a szatmári szilva titka

Szinte felsorolhatatlanul sok pozitív élettani hatása miatt nem véletlenül emlegetik a szilvát csodabogyóként Magyarország számos vidékén. A gyümölcsnek mintegy kétezer fajtája ismeretes világszerte, ebből is az egyik legfinomabb a szatmári szilva, amely négy folyó hordalékából keletkezett jó minőségű talajnak és a térségre jellemző mikroklímának köszönheti utánozhatatlan ízét. Az Agricolae Kft. a főzés értékeit megtartva, de annak technikai hiányosságait kiegészítve 2006 óta készít egyedi technológiával szatmári…

Fejlesztés csak saját erőből

Már nem tudnánk másképpp elképzelni az életünket, 1987 óta foglalkozik a családunk zöldség-gyümölcs termesztéssel – hangsúlyozta Kósa Sándor lajosmizsei őstermelő. Különlegesen zamatos szamócájukkal országos hírnévre tettek szert, emellett fürtös uborkát, sárgadinnyét, burgonyát, hagymát, csemegekukoricát, pritamin- és kápiapaprikát termesztenek. A friss terményeket főként termelői piacokon értékesítik.

Elindult az almafogyasztást népszerűsítő kampány

Ismét elindította az alma fogyasztását ösztönző kampányát az Agrárminisztérium (AM) és az Agrármarketing Centrum (AMC), az ötödik éve megrendezett akcióval a jó minőségű, egészséges magyar gyümölcsre hívják fel a figyelmet.

Az őszi erdő vitamindús gyümölcsei

Az őszi erdő gyümölcseinek most van a szezonja. A Pilisi Parkerdőben kirándulóknak bőven van alkalmuk arra, hogy megkóstolják ezeket, esetleg gyűjtsenek belőlük otthonra is, ha különleges zamatú ételeket és italokat szeretnének készíteni.

Egyre több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk

A fiatalabbak több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, a paradicsom és az eper a kedvenc, tarol a csirkehús, növekszik a halfogyasztás – derült ki a Fény utcai piac 2200 fős, hazai gyümölcs-, zöldség-, tej-, hal- és húsfogyasztási szokásokat vizsgáló felméréséből.

Magyar startup hozza össze a termelőket a városi fogyasztókkal

Tudta, hogy a magyarok több mint fele heti 3 ezer forintnál is kevesebbet költ zöldség- és gyümölcsfogyasztásra? Ez népegészségügyi szempontból is aggasztó adat. Ha azonban a magyar gazdák is kiaknáznák az internet adta lehetőségeket, jóval többen és többet is vásárolnánk tőlük, mint a szupermarketek polcairól.
Call Now Button