böngészés Tag

hús

A tökéletes grillétel titka

A grillezést túlzás nélkül mindenki szereti, hiszen amellett, hogy megannyi receptúra és elkészítési mód áll a rendelkezésünkre, szűk családi körben vagy akár egy nagyobb baráti összejövetelen egyaránt telitalálat lehet. Ezzel együtt több olyan részletre kell odafigyelni az előkészületek és a sütés közben is, ami akár buktatója is lehet a grillpartiknak. Alább összegyűjtöttük, mit kell leginkább szem előtt tartani, ha zöldséget, gyümölcsöket, húsféléket szeretnénk elkészíteni a grillrácson.

Kipróbált őszi receptek, amik a bacontől lesznek ellenállhatatlanok

A következőkben olyan recepteket ajánlunk, melyek között az is talál magának valót, aki eddig alig merészkedett a tűzhely közelébe. Bár az alábbi ételek között találni levest, salátát és főételt is, az közös bennük, hogy a bacontől vállnak ínycsiklandó fogássá. Hogy mi is a jó bacon ismérve, vagyis mitől lesz az ételünk díjnyertes, arról Kovács Péter baconszakértő, a Tamási-Hús Kft. kereskedelmi igazgatója árul el néhány érdekességet.

Közeleg a nemzetközi baconnap

Olyan sok jeles nap van, miért pont a kedvenc ételünk, a bacon maradna ki a listából? Idén szeptember 3-án, szombaton ünnepli a világ a kedvenc szalonnaszeletét. Cikkünkből nemcsak az derül ki, hogy minek, pontosabban kiknek is köszönhetjük a nemzetközi baconnapot, hanem az is, hogy ez a húsfajta az egyik legrégebbi, több ezer éves húskedvencünk.

A legjobb pizza otthon készül: ezeket a feltéteket válassza, ha biztos sikert szeretne!

A pizza egy megunhatatlan étel. Köszönheti ezt leginkább annak, hogy rengetegféleképpen elkészíthetjük. Valaki a visszafogott változatokat szereti, minél kevesebb feltéttel, mások az olaszos ízek helyett inkább a magyaros változatot kedvelik, valaki rengeteg hússal, vannak, akik húsmentesen eszik. Szerencsére a pizza nemcsak finom, elkészíteni is könnyű, így bátran ajánljuk, hogy tegyünk egy kísérletet. Mivel tésztareceptek közül rengeteget találni a neten, inkább a feltétekről gyűjtöttünk össze néhány hasznos tippet. Mit és…

A tökéletes hamburger titka

Kedvenc ételeink közül néhányat csakis étteremben kérnénk, mivel félünk, ha magunk próbálnánk meg otthon elkészíteni, biztosan félresikerülnének a dolgok. Szerencsére a hamburger esetében van néhány biztos tippünk, amivel biztosra mehetünk abban, hogy a végeredmény felveszi majd a versenyt az éttermi opciókkal, megmutatjuk, mi a tökéletes hamburger titka.

A jó bacon ismérvei

Kevés annyira sokoldalúan felhasználható és népszerű hozzávalót tudnánk mondani, mint a bacon, ami húsokhoz, zöldségekhez, levesekhez, sőt akár desszertekhez is illik. Bármennyire is imádjuk a bacont, nem mindegy, milyen fajtát választunk a boltban, ugyanis egy gyenge minőségű baconből a legjobb séf sem tud ízletes ételeket készíteni. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány szempontot, ami alapján eldönthető, valóban jó minőségű bacont rakunk-e a bevásárlókocsinkba.

Van helye a baconnek a karácsonyi menüben?

A karácsony a szeretet és a család ünnepe, amikor nemcsak a nagy beszélgetések, hanem a nagy evések is jólesnek. Az ünnepek közeledtével még azok is bemerészkednek a konyhába, hogy valami finomat készítsenek karácsonyra, akik máskülönben amennyire csak lehet, távol tartják magukat a tűzhelytől. A karácsonyi menüt illetően sokan a nagy klasszikusokat (halászlé, töltött káposzta, bejgli) készítik el, mások ilyenkor inkább kísérletezni szeretnek. Egy kis kreativitással a bacon is a karácsonyi ételkavalkád egyik központi eleme…

Házias ízek sikere, családi alapon

Szegedi Károly őstermelő és családja Pest megyében Dánszentmiklóson él. A fővárostól hatvan kilométerre lévő szülőfalujából több mint két évtizede indul hajnalonta a főváros és a környékbeli nagyobb települések piacaira, hogy friss, füstölt húsáruval ellássa a házias ízekre vágyó vásárlókat. A Vidék Mustra Rövid Ellátási Lánc (REL) csoport alapító tagja.

Kiderült, hogy milyen grillételeket szeretnek a magyarok

Nagy meglepetést hozott a Mit eszik az ország? nagy grillfelmérése. Közel 1500 internetező véleménye alapján készült kutatás megmutatta, hogy itthon legszívesebben sajtot teszünk a grillrácsra, de a húsok mellett a legjobb 5 közé került még a gomba és a cukkini is.
Call Now Button