Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt a híres cukrászséf, Jakabfi Dávid

A vidéki gasztronómiát erősíti francia desszertekkel és újragondolt magyar süteményvariációkkal

Jakabfi Dávid elismert cukrászséf, a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakja, akinek desszertkülönlegességei megjelentek világhírű katalógusok címlapján, köztük a híres párizsi Le journal du pâtissier-be. Most megvalósítja gyermekkori álmát, és saját vendéglátóegységet nyit Nagykanizsán.

Jakabfi Dávid ízeire és desszertkompozícióira Európa-szerte kíváncsiak az édességek kedvelői. Örülhetnek a helyiek, hiszen megnyitotta kapuit Nagykanizsán a kertváros központjában, a Jakabkúti utcában elhelyezkedő modern cukrászatot képviselő desszertműhely. A cukrászséf a különlegességeit eddig csak előadásokra készítette, ám a műhely megnyitásával már egy nagyobb közönség is hazaviheti otthonaiba ezeket a finomságokat.

„Gyermekkori álmom vált valóra a műhely megnyitásával. Hálás vagyok, hogy eljutottam erre a pontra a karrierem során, hogy közvetlen kapcsolatba tudok lépni az emberekkel. Szívmelengető érzés a vendégek mosolyát látni, amikor a kezükbe adom a számukra elkészített édességet” – árulta el a világhírű cukrászséf. Emellett a közelben élők számára is nagy öröm lehet, hiszen vidéken nehezebb hozzájutni olyan minőségű desszertekhez, mint amelyek Budapesten találhatóak.

Elhelyezkedése a családosoknak is kedvez

A desszertműhely a kertváros szívében helyezkedik el, hangulatos kis kerttel és egy nagy parkolóval kiegészítve. A közelben található játszótér, focipálya és számos kikapcsolódási lehetőség a családosok és a gyermekek számára. Tervben van egy kisebb kerthelyiség kialakítása, így az oda látogató vendégek helyben is el tudják majd fogyasztani a különleges finomságokat. Mindenképp érdemes ide ellátogatni, ha egy hangulatos hétvégi családi programra vágyunk, páratlan ízélménnyel társítva. A cukrászda keddtől szombatig várja vendégeit.

 

Prémiumminőségű alapanyagok

Az európai szintű műhelyben lelkiismeretesen, szorgalmasan és nagy alázattal dolgozó kollégák együttese alkotja meg a desszertkölteményeket, amelyeket folyamatosan tovább fejlesztenek alapanyag és eszközhasználat szempontjából is a legújabb technológiával. A hely egyik érdeme közé tartozik az is, hogy nem tömegtermeléssel készülnek a desszertek, hanem napi szinten újraalkotják őket, így frissen és a legjobb minőségben szolgálják fel a vendégeknek „a kevesebb, de frissebb” elvet alkalmazva. Igazi és friss gyümölcsökkel dolgoznak, az egzotikus vonaltól elkezdve, mint a málna, áfonya, szeder, mangó maracuja, egészen az érdekes, és egyedi gyümölcsökig, mint például a homoktövis.

Fontos kiemelni azt is, hogy süteményeiket valódi vajból és dél-amerikai csokoládéból készítik el, melyeket világhírű francia pürékkel ízesítik. Főbb alapanyagaik közé tartozik még a gesztenyeliszt és a tökmagolaj, emellett a műhely jellegzetessége az őrségi ízek alkalmazása.

A kínálatban popcornpohárkrém és újragondolt Rigójancsi is megtalálható

A repertoárban többnyire átdolgozott magyar klasszikusok találhatóak, amelyek könnyedek, kifinomultak és a legminőségibb alapanyagokból készülnek. Ilyen klasszikusok például a Rákóczi túrós, a Somlói galuska, amelyekben többféle elkészítési technika is el van rejtve, amitől ízviláguk még különlegesebbé válik. A cukrászséf egyik kitűzött célja az, hogy újra divatba hozza a híres-neves Rigójancsit, ami könnyű vajas piskótájával és a valódi csokoládékrémével mennyien édes pillanatokat okoz a vendégeknek. A Rigójancsi igazi prémiumminőségű vajból és dél-amerikai csokoládéból készül a műhelyben, amely keserű, de mégis édes ízvilágával harmóniát teremt.

A legszokatlanabb, ezáltal a legegyedibb desszertjük a popcornpohárkrém, amely valóban a mindenki által jól ismert pattogatott kukoricából készül. Különlegességük még a szicíliai pisztáciából készült torta, a földimogyorókrémből készült tiramisu és a csokoládés lúdláb desszert. Természetesen a világszerte híres macaronok is megtalálhatóak Jakabfi Dávid desszertműhelyében tízféle ízkombinációban.

A környezettudatosság is alapelv

A kiváló minőség mellett a környezettudatosságra is nagy hangsúlyt fektetnek, éppen ezért pohárkrémeiket üvegpohárban kínálják fel, amely visszaváltható a következő vásárlásnál. Nagyon hálásak azért is, ha valaki saját dobozzal érkezik, amelybe bele tudják tenni az elkészült süteményeket, ezzel is védve a környezetet.

Sikerek és mérföldkövek

Jakabfi Dávid az elmúlt évek során több kitűzött célját már elérte, mégis mindig újabb feladatokat állít maga elé. Úgy érzem, elérkeztem egy újabb mérföldkőhöz a karrieremben, és az is hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy az esküvők desszertasztalára én készíthetem el az édességeket” tette hozzá. Dávid világszerte számos tanfolyamot tartott, és topkategóriás vidéki cukrászdában oktatott már. Elmondása szerint most ő maga is egy ilyen felső kategóriás vendéglátó egységet szeretne létrehozni.

Call Now Button