böngészés Tag
desszert
Jakabfi Dávid magyar desszertséfet nemrégiben egy Michelin-csillagos étterem, a Kulturhof Stanggas Solo Du hívta meg oktatni Németországba. A kétnapos kurzus után a német étterem séfje még az étlapot is átdolgozta: Dávid kókuszos madárteje is helyet kapott az elődesszertek között. A kifogástalan ízekkel dolgozó Solo Du desszertpalettáján frissíteni szerettek volna, ezért keresték meg a magyar desszertséfet.
Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt a híres cukrászséf, Jakabfi Dávid
Seniorplus
Jakabfi Dávid elismert cukrászséf, a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakja, akinek desszertkülönlegességei megjelentek világhírű katalógusok címlapján, köztük a híres párizsi Le journal du pâtissier-be. Most megvalósítja gyermekkori álmát, és saját vendéglátóegységet nyit Nagykanizsán.
Neves francia lapba került be a magyar cukrász desszertje
Seniorplus
Tudomásunk szerint elsőként került be a neves francia szakmai cukrász magazinba, a Le journal du pâtissier-be egy magyar cukrász tányérdesszertje. Jakabfi Dávid itthon már évek óta a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakjának számít, de nevét, sőt az általa készített finomságokat lassan az egész világon ismerni fogják.
Desszertjeivel segíti a gyerekeket a nemzetközileg elismert magyar cukrász
Seniorplus
A koronavírus-járvány és az orosz–ukrán konfliktus beárnyékolja a mindennapjainkat. Kevesebb idő jut egymásra, és kevesebb idő jut azokra az emberekre, akik törődést érdemelnek, például a hátrányos helyzetű gyermekek. Az ország számos pontjáról fognak most értük össze a cukrászok.
Séf Fesztivál Tihanyban
Seniorplus
Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor – ők azok, akik az augusztusi hosszú hétvégén főznek majd Tihanyban. Az idei egyetlen gourmet-gasztrofesztivál helyszíne a Belső-tó.
Diétás desszertötletek és egy új kuglófrecept húsvétra
Seniorplus
A húsvéti dőzsölésnek megvan a maga ára, méghozzá a kilók felszaporodása nagyon rövid idő alatt. Ez nem véletlen, hiszen az ünnepi menüsor egy óriási kalóriabomba, ráadásul a jelen helyzetben nem nagyon tudjuk lemozogni a nagy adag szénhidrátot és zsírt. Jakabfi Dávid cukrász praktikus tanácsokkal segít diétásabbá tenni az idei desszertmenüt, sőt különleges kuglófreceptjét is megosztja az olvasókkal.
Finom, egészséges karácsonyi menü másképp
Seniorplus
Bizonyára sokunknak ismerős az a helyzet, amikor a mértékletesebb táplálkozást és rendszeres mozgást a karácsonyi időszakban felváltja a nassolás, a kanapén való ejtőzés és a többfogásos menü csábítása. A kilók pedig észrevétlenül kúsznak fel ránk. Ha figyelünk az elfogyasztott mennyiségekre, gondosan megválogatjuk az alapanyagokat és az elkészítés módját, az ünnepi menü is lehet egészséges. Sőt még egy kis desszertet is megengedhetünk magunknak.