böngészés Tag

műhely

Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt a híres cukrászséf, Jakabfi Dávid

Jakabfi Dávid elismert cukrászséf, a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakja, akinek desszertkülönlegességei megjelentek világhírű katalógusok címlapján, köztük a híres párizsi Le journal du pâtissier-be. Most megvalósítja gyermekkori álmát, és saját vendéglátóegységet nyit Nagykanizsán.

Megnyitott Magyarország első látványrestaurátor-műhelye

Látványrestaurátor-műhely nyílt a Magyar Nemzeti Múzeumban, amellyel a múzeum betekintést enged a Seuso-tál restaurálásának apró mozzanataiba. A Nemzeti Múzeumban felállított speciális látványrestaurátor műterem kialakításával a látogatók a kiállítótérben élőben láthatják a helyreállítás pillanatait. 

Magyar a világ legjobb töltött csokoládéja

Három csillagot kapott a gasztronómia Oscarjaként számontartott londoni Great Taste Awards 2022-es versenyén a komáromi ZAX kézműves csokoládéműhely passiógyümölcsös bonbonja, ezzel világelső a töltött csokik kategóriájában. A Michelin-csillagos éttermek által is használt alapanyagokból készülő magyar csokoládé hajszálvékony, roppanós, kézzel festett burokba kerül, az ízek egyensúlya pedig páratlan kulináris élvezetet nyújt. Varga Zsuzsa csokoládémester nem köt kompromisszumokat, így a vásárlók ugyanazt a kiváló bonbont…

Magyar bonbon nyűgözte le a zsűrit a gasztronómiai Oscaron

Közép-Európából egyedülállóan két csillagot kapott a gasztronómia Oscar-díjaként számontartott Great Taste Awardson a ZAX csokoládéműhely erdei gyümölcsös bonbonja, de a kézműves Zsutella mogyorókrémüket is díjazták. Varga Zsuzsa csokoládémester világhírű mesterektől tanulta a szakma fortélyait, hobbijából az elmúlt évtizedben lett hivatás majd sikeres családi vállalkozás.
Call Now Button