Séf Fesztivál Tihanyban

Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor – ők azok, akik az augusztusi hosszú hétvégén főznek majd Tihanyban. Az idei egyetlen gourmet-gasztrofesztivál helyszíne a Belső-tó.

Tihanyban a Belső-tónál augusztus 20–23. között a négynapos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja.

A szervezők elmondása szerint a Séf Fesztivál Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek. A reggeli, az ebéd és a vacsora külön jegyekkel látogatható majd. A jegy magában foglalja a teljes fogyasztást, a minőségi bor- és pezsgőkínálatot.

A rendezvény étel- és italkínálatát a séfek közösen állították össze, akik személyesen is jelen lesznek a rendezvény különböző napjain, hogy a napi kínálaton túl egy általuk az eseményre megálmodott és elkészített extra fogással, séfajánlattal is kedveskedjenek vendégeiknek.

„Amikor elkezdtük a program szervezését a négy séffel, arra kértük őket, hogy egy közös kínálatot állítsanak össze, melyben kizárólag kiváló minőségű magyar termékek és alapanyagok kerülnek felhasználásra” – mondja Pongrácz Péter, a fesztivál igazgatója és alapítója. „Mindennap ugyanazzal a reggeli kínálattal, illetve azonos ebéd- és vacsorakínálattal várjuk a vendégeket. Az egyes séfek emellett egy-egy napon mindhárom étkezésen személyesen is megjelennek és az ebéd, illetve a vacsora menüjében egy séfajánlattal is kedveskednek vendégeinknek.”

A fesztivál első napján, augusztus 20-án érkezik így plusz fogásként Varju Viktor vasi pecsenyéje mangalicapapszeletből, hideg krumplisalátával, pénteken Segal Viktor étele a mangalicacsorba, szombaton Wolf András mangalicapofa-pörkölttel készül, a fesztivál zárónapján vasárnap pedig egy csodás desszert koronázza meg a programot, íme a túrógombóc levendulás karamellizált sárgabarackkal, ahogy Széll Tamás készíti.

A fesztivál különleges helyszíne az örökségvédelem részét képező egykori tihanyi apátsági majorság, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe, ahonnan csodás panoráma nyílik a tihanyi Belső-tóra.

A fesztivál étel- és ital kínálata:

Reggeli:

  • Tihanyi rántotta kolbásszal, mangalica kolozsvári szalonnával, kápiával, újburgonyával
  • Szalámis és sonkás-sajtos szendvics friss parasztkenyéren kerti zöldekkel
  • Grillezett padlizsántatár gluténmentes friss pékáruval
  • Érlelt mangalicasonka parasztsajttal
  • Mini kakaós csiga és lekváros batyu
  • Jégbe hűtött dinnyefalatok
  • Dér zöldség- és gyümölcsjuice-bár
  • Mayer-szörpök
  • Francois pezsgő
  • Kávé, ásványvíz, szóda

Ebéd, vacsora:

Grillételek:

Lassan sült mangalicatarja (pulled pork) félbarna parasztkenyérrel és kovászos uborkával

Pácolt mangalicaoldalas hideg kapros vajtökfőzelékkel

Meggyfán füstölt balatoni angolna savanyított rozmaringos gombafejekkel

Racklett parasztsajt dinnyés, paradicsomos, tokaji balzsamecetes friss salátával

Zöldségnyárs mézes páccal kenegetve

Bográcsételek:

Tihanyi marhagulyás

Lecsó mangalica-grillkolbásszal

Cukkinis vega lecsó

Beregi csirkepörkölt krumplival

Desszertek:

  • Főtt kukorica sós vajjal
  • Fagylalt: levendulás citrom és sós karamell a Mihályi Patteserie kínálatából
  • Desszert: Eerdei szedres pite és tihanyi kavics a Mihályi Patisserie kínálatából
  • Jégbe hűtött dinnyefalatok
  • Dér zöldség- és gyümölcsjuice-bár
  • Mayer-szörpök
  • Francois pezsgő
  • Balatoni borok
  • Kávé, ásványvíz, szóda
Call Now Button