Dűlőbisztró lesz Etyeken

„Bogrács, grill és barbecue, hozzá a bor legyen jó”

A barátságos idő és az új energiák Etyekre is megérkeztek. Ennek örömére március 18-án Dűlőbisztró pikniket tartanak a helyiek, amelyre a szokásos vendégszeretettel és finomságokkal készülnek. A főszerep a tűzön készült falatoké, a BBQ-é és a grillé lesz, amelyek mellé több helyről lüktető ritmusok, táncra perdítő dallamok szólnak. Vegetáriánus vendégeinkről sem feledkezünk meg: sajttálak, pizzák és mártogatósok is készülnek a Gasztrosétányon. Kóstoljon újabb és újabb borokat a virágos fröccstől a komoly vörösekig, koccintson velük egy új kezdetre, és frissüljön fel a télbúcsúztató etyeki pikniken.

Kalmárbor

Finom borok, friss pogácsák. Hatféle tétel: juhfark, szürkebarát, sauvignon blanc, chardonnay, cabernet sauvignon vörös és cabernet sauvignon rosé.

Aubergine pince

Padlizsánkrém, zakuszkakrém, Aubergine-mártogatós a vegáknak, Aubergine-tál a húst kedvelőknek, Bbq – pulled pork szendvics, grillkolbászos hot dog, 12 órától dj Pepe a dj-pultnál.

The vine hrvstd for you

Kedvenc the vine-tételek: Eloquent: száraz, nem mindennapi cserszegi fűszeres – bianca házasítás, Zöldbor: a portugál vinho verde stílusában zöldvelteliniből készült száraz, élénk savaival csábító borkülönlegesség, Etyek shade of gray: száraz, elzászi stílusú elegáns pinot gris, More than words: félszáraz sauvignon blanc, gyöngyöző borkülönlegesség, Balian grande cuvée: vadonatúj zászlóshajótétel, egy száraz kései szüret zenit–zöldveltelini házasítás, amely féléves finomseprős, majd féléves zempléni tölgyes érlelést kapott. Kézműves házi szörpök.

Zoád Wine

A tavaszkezdő pikniken bográcsban készült tárkonyos sertésragulevessel várnak. Természetesen boraik, pezsgőik mellett a nagy sikert aratott virágos fröccseiket is újra megkóstolhatjuk.

Újhegyi Kerekes Pince

A ház bora és pálinkája. Saját készítésű mangalicakolbász, -szalámi és -sonka. A ház különlegessége a zsíroskenyér.

Árpás Laci sonkamester

2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek. Délvidéki ízek: kemencés és grillételek.

Halmi Pince

Saját termesztésből, helyi kistermelői termékek: borok, pálinkák, szörpök, kézműves ecetek.

Sápi gyümölcsbor

Kürtőskalács, lángos és a jól megszokott gyümölcsborok.

Rezeda terasz

Dudok János konyhafőnök Dűlőbisztró-menüsora: füstös kápiapaprika-krémleves márványsajtos burgonyával, tárkonyos szarvasraguleves erdei gombákkal, baconben sült csirkemellropogós csónakburgonyával, epres kápiamártással és zöldsalátával, bajor sült csülök sörös jus-vel, rozmaringos tepsis burgonyával, Bbq marhaburger baconnel, káposztasalátával, csónakburgonyával, cheddarsajttal, vaslapon sült sertéstarja zöldborsmártásban, medvehagymás burgonyapürével, gombapaprikás galuskával, házi csokoládés mogyorós szelet. Etyeki borászatok széles választéka, saját készítésű szörpök, etyeki kávé, sörök.

Etyek Vintage

Egész nap nápolyi pizzasütés, mellette hamburgersütés big green eggben, és más finomságok. Gluténmentes termékbemutató és gluténmentes pizzasütés. Pátyi levendulás kert elhozza legjobb levendulás termékeit. Bemutatkozik a Déberling Családi Pince. Délután fellép a Dedettee(i) és a Pingvinek zenekar. Ezenkívül finom házi szörpök, a Haraszthy- és a Szijjártó-család borai.

Orosz Gyula családi pincészete

Kóstoló és vásár a pincészet termékeiből.

Stelázsi – Kultúrspricc

Tárkonyos vadraguleves csipetkével, szarvashamburger házi recept szerint, sertésgrilltarja és csirke hagymás krumplival, savanyúsággal, magyaros tál jófajta kolbászokkal, sonkával, sajttal és zöldségekkel, sajtválogatás a jó borokhoz, kézzel nyújtott sós és édes rétesek.

Debreczeni Családi Pincészet

Ételek: sült kolbász, csirkegyrostál, mustáros csirkecomb tepsis krumplival, zöldséges rizottó, pecsenyezsíros kenyér, rétes. Italok: Debreczeni Pincészet & Ferenczi Szőlőbirtok etyeki és szekszárdi borai, citromos „menzatea”.

Rókusfalvy-birtok

10.30–15.30 óra: Rókusfalvy-főzőverseny. 11–16 óra: Márciusi finomságokat tálal a Rókusfalvy Fogadó. 12–15 óra: Daytime party a szőlő előtt. 13–14 óra: Pincetúra pohárral a kézben.

Optimus Winery

Kézműves borok, pálinka, többféle ínyenc hot dog, vegán verzióban is, frissen őrölt Lavazza-kávék, növényi tejjel is. Tábortűz.

Hegedűs Sajtműhely

10 órától látványsajtkészítés, 12 órától 2 személyes Sajtvarázs tál (sült szijjács, héjában sült burgonya, kukoricacsipsz, bagett, répahasábok), 15 órától tárlatvezetés sajtkóstolóval – jelentkezés és bővebb információ: hegedussajtmuhely.hu.

Call Now Button