böngészés Tag

élelmiszer

Az antibiotikum-rezisztencia egyre növekvő kockázat emberekre és állatokra egyaránt

Ahogyan az ember esetében, úgy az állatoknál sem mindegy, hogy mikor, milyen betegségre kaphatnak antibiotikumot. Reményt keltő három európai uniós ügynökség közös jelentése, mely bemutatja az antibiotikum-fogyasztás és az antibiotikum-rezisztencia alakulását Európában. E szerint a legtöbb EU-országban kisebb-nagyobb mértékben csökken az antibiotikumok alkalmazása, némelyekben az élelmiszer-termelő állatok esetében alacsonyabb, mint az embereknél. Magyarországon sajnos a csökkenés inkább kisebb mértékű és gazdasági…

Gombnyomásra jönnek a hozzávalók egy új szolgáltatással

Egy kattintással bekerül a kiválasztott recept összes összetevője a kosárba a 100 százalékban magyar tulajdonú Coop Online legújabb funkciójának köszönhetően. A Foodbox-szolgáltatással olyan egyedülálló rendelési lehetőséget biztosítanak a vásárlók számára, amire máshol nincs lehetőségük az országban, hiszen ha kókuszgolyót vagy épp mézeskalácsot készítenének, többé nem kell egyenként összeválogatniuk az alapanyagokat hozzá. A Coop országos élelmiszerlánc-márkára alapítva tavaly decemberben indult webáruház forgalma…

Ma már a fővárosban is keresettek a termelői finomságok

Napjainkban már nem csak a természet közelében élők kiváltsága, hogy friss, organikus, adalékanyagoktól mentes élelmiszereket fogyasszanak. A városiak körében sem pusztán átmeneti trend a „tiszta étkezés”, így egyre többen vásárolják meg az őstermelők kézműves portékáit, ehhez pedig ma már nem kell vidékre utazniuk.

Évente több mint félmillió forintot dobnak ki a magyar háztartások

Az idei év korlátozásai mindenkit tudatosabb bevásárlásra ösztönöztek, a Samsung legújabb kutatásából azonban kiderül, hogy a megvásárolt ételek tárolásában már kevésbé előrelátók a magyarok. A hűtő és más konyhai tárolók nem megfelelő használata akár százezres nagyságrendű kidobott élelmiszerhez is vezethet egy-egy háztartásban. Az idei év korlátozásai mindenkit tudatosabb bevásárlásra ösztönöztek, a Samsung legújabb kutatásából azonban kiderül, hogy a megvásárolt ételek tárolásában már kevésbé előrelátók a magyarok. A…

Egészséges és gyulladáscsökkentő táplálékok

A gyulladás segít a szervezetnek a betegségek leküzdésében és a sérült szövetek gyógyításában, ám míg akut formában lényeges az egészség megőrzésében, addig az elhúzódóvá, krónikussá válva negatívan befolyásolja az élettani folyamatokat, és számos problémához vezet.

MikulásGyár

Segítsünk együtt azokon, akiknek igazán szüksége van rá! Tartós élelmiszerekkel, higiéniai termékekkel, könyvekkel, ruhákkal, játékokkal, elektronikai eszközökkel. Kérjük, csak olyan állapotú dolgokat hozzanak, amit önök is szívesen kapnának. Pénzt és romlandó árut a MikulásGyár nem fogad.

Ha ezeket esszük, elkerül a rák, a szívbetegség

Bár tudjuk, hogy bizonyos élelmiszerek mennyire mérgezőek, még mindig azokat fogyasztjuk, mert finomak. Feldolgozott és génmódosított élelmiszer, gyorsételek, desszertek – folyamatosan mérgezzük a testünket és ráadásul, ezt tudjuk is jól. A mérgező ételek megváltoztatják a test pH-értékét, mégpedig elképzelhetetlen mértékben.
Call Now Button