Bár tudjuk, hogy bizonyos élelmiszerek mennyire mérgezőek, még mindig azokat fogyasztjuk, mert finomak. Feldolgozott és génmódosított élelmiszer, gyorsételek, desszertek – folyamatosan mérgezzük a testünket és ráadásul, ezt tudjuk is jól. A mérgező ételek megváltoztatják a test pH-értékét, mégpedig elképzelhetetlen mértékben.
Az emberi test jó esetben lúgos, de folyamatosan megyünk a természettel szemben és egyre inkább savasítjuk. Miért szeretjük jobban a rossz ételeket az egészséges gyümölcsöknél, zöldségeknél? A savas pH-érték kihatással van az immunrendszerre és a testet védtelenné teszi a betegségekkel szemben.
Lúgosító ételek
Ha okosak vagyunk, akkor minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy egészségünket megőrizzük. Itt a leginkább lúgosító élelmiszerek listája.
Mángold
Az egyik legismertebb lúgosító növény, amiről megállapították, hogy véd a vírusokkal, baktériumokkal és szabad gyökökkel szemben.
Dinnye
Igazi méregtelenítő bomba, ráadásként nagyon jó pH-értéke van, átlagosan 8,5. Együk rendszeresen, bármelyik fajtáját választhatjuk! A görögdinnye rostos gyümölcs, amelynek a 92%-a víz.
Hajdina
Ha még mindig búzát eszünk, az valószínűleg azért lehet, mert még nem ismerjük a hajdinát. Tápanyagai energiát nyújtanak és egész napra eltöltenek. Együnk sok hajdinát, hogy erősítsük immunrendszerünket és fenntarthassuk a keringésünk optimális működését.
Olívaolaj
Az olívaolaj több E-vitamint és egyszeresen telítetlen zsírsavat tartalmaz, mint bármely más étel.
Lenmag
Ezek a magvak lúgosak, sok rostot és rengeteg E-vitamint tartalmaznak. Gyulladáscsökkentő, megszünteti a hőhullámokat menopauzás nőknél.
Más lúgos élelmiszerek
- Avokádó: tele van egyszeresen telítetlen zsírsavakkal, védi a szívet.
- Banán: igazi szuperkaja.
- Bogyós gyümölcsök: antioxidáns bombák.
- Sárgarépa: a látást javítja.
- Fokhagyma: szabályozza a vérnyomást.
- Brokkoli: leviszi a koleszterint.
- Szőlő: multivitaminokat és antioxidánsokat tartalmaz, hatékony magas vérnyomás ellen.
- Ananász: zsírégető.
- Citrom: a leghatékonyabb lúgosító élelmiszer. A citrusfélékkel megelőzhető a nátha és az influenza.
- Kelbimbó: ismert rákellenes szer.
- Savanyú káposzta és más fermentált ételek: tartalmazzák a jó probiotikumokat.
- Karfiol: nagyon jó kenyér helyett.
- Grapefruit: magas az A- és a C-vitamin-szint benne.
- Algák: sok bennük a vas és erős lúgosítók.
- Quinoa: csökkenti a vércukorszintet.
- Uborka: 90%-a víz, széppé és fiatalossá varászolja a bőrt.
- Petrezselyem: méregteleníti a beleket.
- Mangó: béltisztító csoda.
- Spenót: igazi vitaminbomba.
- Narancs: elűzi a vírusokat.
- Papaya: hashajtó, kiüríti a toxinokat a belekből.