Ha ezeket esszük, elkerül a rák, a szívbetegség

A sav megeszi a testünk

Bár tudjuk, hogy bizonyos élelmiszerek mennyire mérgezőek, még mindig azokat fogyasztjuk, mert finomak. Feldolgozott és génmódosított élelmiszer, gyorsételek, desszertek – folyamatosan mérgezzük a testünket és ráadásul, ezt tudjuk is jól. A mérgező ételek megváltoztatják a test pH-értékét, mégpedig elképzelhetetlen mértékben.

Az emberi test jó esetben lúgos, de folyamatosan megyünk a természettel szemben és egyre inkább savasítjuk. Miért szeretjük jobban a rossz ételeket az egészséges gyümölcsöknél, zöldségeknél? A savas pH-érték kihatással van az immunrendszerre és a testet védtelenné teszi a betegségekkel szemben.

Lúgosító ételek

Ha okosak vagyunk, akkor minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy egészségünket megőrizzük. Itt a leginkább lúgosító élelmiszerek listája.

Mángold

Az egyik legismertebb lúgosító növény, amiről megállapították, hogy véd a vírusokkal, baktériumokkal és szabad gyökökkel szemben.

Dinnye

Igazi méregtelenítő bomba, ráadásként nagyon jó pH-értéke van, átlagosan 8,5. Együk rendszeresen, bármelyik fajtáját választhatjuk! A görögdinnye rostos gyümölcs, amelynek a 92%-a víz.

Hajdina

Ha még mindig búzát eszünk, az valószínűleg azért lehet, mert még nem ismerjük a hajdinát. Tápanyagai energiát nyújtanak és egész napra eltöltenek. Együnk sok hajdinát, hogy erősítsük immunrendszerünket és fenntarthassuk a keringésünk optimális működését.

Olívaolaj

Az olívaolaj több E-vitamint és egyszeresen telítetlen zsírsavat tartalmaz, mint bármely más étel.

Lenmag

Ezek a magvak lúgosak, sok rostot és rengeteg E-vitamint tartalmaznak. Gyulladáscsökkentő, megszünteti a hőhullámokat menopauzás nőknél.

Más lúgos élelmiszerek

  • Avokádó: tele van egyszeresen telítetlen zsírsavakkal, védi a szívet.
  • Banán: igazi szuperkaja.
  • Bogyós gyümölcsök: antioxidáns bombák.
  • Sárgarépa: a látást javítja.
  • Fokhagyma: szabályozza a vérnyomást.
  • Brokkoli: leviszi a koleszterint.
  • Szőlő: multivitaminokat és antioxidánsokat tartalmaz, hatékony magas vérnyomás ellen.
  • Ananász: zsírégető.
  • Citrom: a leghatékonyabb lúgosító élelmiszer. A citrusfélékkel megelőzhető a nátha és az influenza.
  • Kelbimbó: ismert rákellenes szer.
  • Savanyú káposzta és más fermentált ételek: tartalmazzák a jó probiotikumokat.
  • Karfiol: nagyon jó kenyér helyett.
  • Grapefruit: magas az A- és a C-vitamin-szint benne.
  • Algák: sok bennük a vas és erős lúgosítók.
  • Quinoa: csökkenti a vércukorszintet.
  • Uborka: 90%-a víz, széppé és fiatalossá varászolja a bőrt.
  • Petrezselyem: méregteleníti a beleket.
  • Mangó: béltisztító csoda.
  • Spenót: igazi vitaminbomba.
  • Narancs: elűzi a vírusokat.
  • Papaya: hashajtó, kiüríti a toxinokat a belekből.
Call Now Button