A karácsonyvárás jegyében december 4-én 10 órától nyitott pincékkel várja vendégeit az etyeki Gasztrosétány. Ünnepi ételekkel, lélekmelegítő, forró italokkal készülnek a helyiek.
December 4-én 10 órától az etyeki Gasztrosétányon is megkezdik az ünnepvárást. Ebből az alkalomból csupa adventhez kapcsolódó programmal és finomsággal készülnek a helyiek. Ilyenkor nem csak a testet, de a lelket is melegíti a sparhelteken, piros fazekakban gőzölgő forralt bor és tea illata és látványa. De élményt nem csak a zamatokból, látványokból meríthetünk majd, hiszen többek között lesz vezetett pincetúra és sajtkészítés-bemutató is.
Az advent résztvevőinek programja és kínálata:
Aubergine Pince
Adventi menü
- Padlizsánkrém
- Saksukha (marokkói lecsó)
- Grillpulykamell
- Philly cheese-steak szendvics
- Aranygaluska aszúsodóval
Sweet Dream Pince
- Házi hamburger
- Különleges házi édes és sós sütemények
- Kávék és forró csokoládé
Gombai Pezsgőpince
- Tradicionális eljárással készült pezsgők kóstolója
Bortodoor Country
- The Vine HRVSTD for You: a fiatal borászat kézműves ökoborai az etyeki Öreghegyről
Milán Pince – Zalán Faház
- Ünnepi kacsaleves
- Sült kacsacomb fűszeres narancsmártással és édesburgonya-pürével
- Konfitált kacsacomb párolt káposztával
- Cserépedényben sült töltött káposzta
- Zserbó és kandírozott dió
Erdélyi Ízek Udvara
- Erdélyi töltött káposzta
- Csorba és miccs faszénen sütve
- Forralt bor, etyeki borok és szőlőpálinka
Újhegyi Kerekes Pince
- A pincészet termékeinek kóstolója és vására
Árpás Laci sonkamester pincéje
- Sonkakülönlegességek és kemencés ételek
Halmi Pince
- Termelői borok, kistermelői pálinkák és szörpök
- Kézműves ecetek kóstolója és vására
- Citromfűtea, feketeszedres forralt rozé
Kácsor „Kíra” Pince
- 2020-as borok kóstolója
- Libatepertőkrémes kenyér
- Sült libacomb párolt káposztával és tört burgonyával
- Házi sütemények
- Gyümölcs-lélekmelegítők (párlatok), forró teák és forralt bor
Rezeda Terasz
Az adventi várakozás kellemesebb pár ízletes falat és kiváló borok mellett:
- Halászlé afrikai harcsával és gesztenyekrémleves
- Sajtválogatás
- Harcsapaprikás túrós csuszával
- Kemencés füstölt csülök párolt lila káposztával és tört burgonyával
- Vegetáriánus töltött káposzta
- Adventi forralt boros palacsinta
Melengető italaink:
- Forralt bor karácsonyi fűszerezéssel, Jägertee, tojáslikőr, forró csoki és szálas teák
- Etyek 4 borászatából válogattuk össze kedvenceinket
IBI Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek)
- A pincészet borainak vására
Stelázsi Kultúrbirtok
- Finomságok a spájzból
Debreczeni Pince: Debreczeni–Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)
- 12–17 óra: harmonikazene a fűtött teraszon
- 16 óra: Gyertyagyújtás a tábortűznél közös énekléssel
- Ételek, italok:
- Csülkös bableves, malachúsos vagy csirkés twister
- Sült kolbász és bőrös malacsült bajor káposztával
- Császármorzsa
- Etyeki és szekszárdi borok és forralt bor
Dvorák Vendégudvar
Adventi menü:
- Lencsegulyás és töltött káposzta
- Grillvariációk
- Malacsült párolt lila káposztával
- Sült kacsacomb és kacsamell
- Almás és meggyes pite
- Karácsonyi ajándékcsomag-vásár
Etyeki Sajtútállomás
- Sajtkülönlegességek kóstolója és vására
- Raclette
- Karácsonyi díszdobozos sajtkülönlegességek
Rókusfalvy Birtok
- A Rókusfalvy fogadó adventi menüje
- Kürtőskalácsvásár
- MD-kerámia karácsonyi vásár
- Édes segítség – az Etyeki Családsegítő Szolgálat forrócsoki-vására
- Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség: a térség kerékpáros útjainak bemutatása
- 11–15 óra Kuckó Koszorúműhely
- 11–12 óra: Gyermekmatiné
- 11–16 óra: Az Etyeki Állatvédő Egyesület kutyasimogatója
- 14 óra: Karácsonyi koncert: fellépnek az Etyeki Művészeti Iskola tanárai és növendékei
Hegedűs Sajtműhely
- Raclettezés (bagett, héjában főtt krumpli, gyöngyhagyma)
- Sajtkészítés-bemutató és tárlatvezetés (sajtkészítés 10 órától 16 óráig, tárlatvezetés 11, 13 és 15 órától)
- Sétáló sajttálak kisebb-nagyobb kiszerelésben