Kihirdették 2019 legeredményesebb természetfotósait és legszebb természetfotóit

Május 24-én, az európai nemzeti parkok napján online tartották meg a Varázslatos Magyarország X. rendezvényét, azaz a 10. természetfotó-díjátadót.

A nézők megtudhatták, kik lettek a 2019-es versenyévad legsikeresebb természetfotósai, és megcsodálhatták a nemzeti parkjainkban készült fotókat egyedülálló természeti jelenségekről és az állatvilág rejtett életéről. Varázslatos tájképek és drónfotók, madarak és emlősök mindennapi életének békés és feszültségtől izzó képei, állatok, ahogyan még sosem láttuk őket.

A dal klipjének szintén otthont adó Duna–Ipoly Nemzeti park ikonikus helyén, a Kisoroszi-szigetcsúcson a nézők bepillantást nyerhettek a Varázslatos Magyarország 10. kiállításának rendhagyó installációjára is. A varázslatos fotók a hét darab 2×2 méteres prémiumnyomatokra készült mobilkiállítás-paravánokon először a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, majd a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon és a Magyar Természettudományi Múzeumban lesznek megtekinthetőek.

A díjazottakat a Varázslatos Magyarország dalának két szereplője, Csasznyi Blanka Flóra táncművész és Puskás Peti, a The Biebers frontembere jelentette be.

Potyó Imre: Forgótánc

A pályázatok összesített ranglistájának első három helyezettje a következő:

  1. helyezett: Potyó Imre Forgótánc – Duna–Ipoly Nemzeti Park
  2. helyezett: Daróczi Csaba Háború és béke – Kiskunsági Nemzeti Park
  3. helyezett: Litauszki Tibor Az egérke hajléka – Kiskunsági Nemzeti Park
Daróczi Csaba: Háború és béke

Csak egy pillanat – a Varázslatos Magyarország dala

Az online esemény egyik kiemelkedő momentuma a Varázslatos Magyarország dalának bemutatója volt. A Csak egy pillanat című dalt a Gold Record jegyezi, és Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője, Trokán Nóra színművésznő, Puskás Peti, a The Biebers és Buzás Bence, a Stolen Beat frontembere énekelte fel.

 

Call Now Button