„Nyár, dinnye, szeletem” – kóstoltatókampánnyal népszerűsítik a hazai dinnyét

Hazánkban harmadik alkalommal indul „Nyár, dinnye, szeletem” elnevezéssel dinnyekampány az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) összefogásával azzal a céllal, hogy tudatosítsa a hazai közönségben a Magyarországon kapható dinnyefajták jellegzetességeit, kiváló minőségét, felhasználásuk sokféleségét és a dinnyefogyasztás előnyeit. A tavalyi kampány folytatásaként mostantól augusztus 20-ig, a VOLT Fesztiválon, a labdarúgó-világbajnokság alatt köztéri óriáskivetítőknél, valamint gyermektáborokban kóstoltatásokkal készülnek a szervezők.

Tavaly az Agrármarketing Centrum az egészséges életmód elterjesztésének jegyében az áruházi „instore” kampányelemek mellett az év kiemelt hazai sporteseményére, a vizes vb-re is kitelepült. Ebben az évben dinnyekóstoltatás a Belvárosi focimozi területén (Budapest V., kerület, Szabadság tér) a köztéri óriáskivetítő közelében lesz. Akik személyesen is szeretnék megtapasztalni, hogy a gazdák gondos kezének, a kedvező hazai éghajlatnak és az idei, dinnyebarát időjárásnak köszönhetően ez évben is kiváló minőségű, mézédes dinnyéket fogyaszthatunk, azok 2018. július 3-án 15–16 óra között a nyolcaddöntő alatt, továbbá a 2018. július 10-én 18–20 óra között az elődöntő közben a fővárosi Szabadság téren kóstolhatják meg a különféle dinnyefajtákat és tudhatnak meg többet a dinnyefogyasztás előnyeiről.

Az üdítőitalok árához képest kedvező kilogrammonkénti áron beszerezhető friss, ízletes dinnyék A-, B-, C- és E-vitaminokat, vasat és foszfort is tartalmaznak, magas víztartalmukkal remekül hidratálják szervezetünket, ezért érdemes belőlük bőséggel fogyasztani. A jó minőséget preferáló termékválasztás, az egészségünk megőrzését szolgáló dinnyefogyasztás, a különféle dinnyés receptek és elkészítési módok, valamint a változatosságban rejlő lehetőségek felismerése egészségünket szolgálja. Emellett hozzájárul a gazdaság erősítéséhez is, hiszen az egészségmegőrzést támogató mezőgazdasági termékek iránti keresletnöveléssel a gazdák versenyképessége, eredményessége egyaránt fokozható, a mezőgazdaság sikeresebbé, erősebbé tehető.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei