böngészés Tag

gyógyszer

A gyógyszer címkével ellátott cikkekben az egészségtárral kapcsolatos cikkeket, tartalmakat gyűjtöttük össze. Válogasson seniorplus.hu életmód magazin címkéi között, hogy érdeklődési kőre alapján tudjon tartalmakat választani.

Mitől zsibbadhat az arc egyik oldala?

Az arc egyik oldalának zsibbadása, mozgásának nehézsége vagy éppen bénulása több betegség tünete is lehet, éppen ezért dr. Jakab Gábor PhD, a Neurológiai Központ neurológusa szerint a legfontosabb, hogy szakorvos állítsa fel a megfelelő…

Pajzsmirigygyulladás

A pajzsmirigybetegségek zöme gyógyszeresen kezelendő, és nem ritka, amikor a páciensnek élete végéig kell szednie az adott készítményt. Felvetődhet a kérdés, hogy mi van akkor, ha az illető pajzsmirigygyulladással küzd? Hiszen a probléma…

Mitől zúg a fülünk?

A fülzúgás rendkívül gyakori tünet hazánkban. Prof. dr. Gerlinger Imre, a Duna Medical Center fül-orr-gégésze szerint a betegek száma körülbelül 400–450 ezerre tehető ma Magyarországon. A közhiedelemmel ellentétben a fülzúgás (tinnitus) nem…

Mit tegyünk, hogy megelőzzük a második szívinfarktust?

Bár szerencsére egyre jobbak a szívinfarktuson átesettek életkilátásai és teljes felépülésének esélyei, tény, hogy a korábbi szív- és érrendszeri esemény kockázati tényező lehet egy újabb bekövetkezéséhez. Dr. Vaskó Péter, a Kardioközpont…

Az otthonunk nem lehet veszélyes, ugye?

Nyakunkon a nyári szünet, amikor is a kicsik és nagyok otthoni tartózkodási ideje hatványozottan megnövekszik. Sok kisgyermeket bíznak a nagyszülőkre, akiknek nem is mindig jut az eszébe, hogy bizony a lakásban is leselkedhetnek veszélyek…

Hány allergiás él az országban? Összeírják az érintetteket

Egyes becslések szerint körülbelül kétmillió allergiás ember él Magyarországon. A hazai patikai forgalmi adatok alapján az utóbbi öt évben 6,5 százalékkal emelkedett azok száma, akik allergiás tüneteik enyhítésére gyógyszert szednek.

Kockázatosak a fekete élelmiszerek?

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) új élelmiszer-biztonsági kockázati tényezőként azonosította az úgynevezett fekete élelmiszerek csoportját – közölte a hivatal.