Pincenyitogató lesz Etyeken február 18-án

Ha február, akkor farsangi mulatság, a jókedvből pedig Etyeken ezúttal sem lesz hiány! Ne feledjük otthon a jelmezünket vagy álarcunkat sem, mert egyes pincészeteknél jelmezversenyen vehetünk részt. Melegedjünk át forró finomságokat kóstolva: a farsangi fánktól a különleges forralt borokon át az ínyenc tálakig sokszínű kínálattal várnak. Nyerjünk a tombolán, és dúdoljuk közben, hogy „érezd jól magad”, és kergessük el a telet február 18-án!

Jóllehet a Gasztrosétány mindig várja a vendégeit és januárban egy klassz kis eseménnyel már el is kezdték az idei szezont, azért nem árt mindig egy-egy újabb csalogató programmal emlékeztetni a közönséget arra, hogy miért is érdemes Budapest szőlőskertjébe látogatni. Nos, például azért, mert az Etyeki Piknik 12 keretein belül minden hónapban valami izgalmas, tematikával színesítik az egyébként is közismerten kiváló pincesori hangulatot.

A februári Pincenyitogató a farsang kultúrkörét állítja a középpontba. Mindig finomakat lehet enni és inni az etyeki Gasztrosétányon, de friss, mosolygós fánkért önmagában is érdemes kilátogatni ide, az pedig többféle változatban is lesz. A farsangi hangulatot azonban nem csak ettől várhatjuk majd, hiszen lesz jelmezverseny is, sőt a Rezedánál még a bakelitlemez-gyűjteményüket is előveszik, hogy a füleknek is kedveskedjenek. De lesz matiné és tombola is, kiváló ételek, tüzes és forró italok, szóval minden, mi szem-szájnak ingere.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy idén is az „Egész évben Etyek” mottójukat fogják követni, amelynek megfelelően havonta jelentkeznek majd tematikus, borkulturális eseményeikkel, a jól ismert etyeki hangulattal, így márciusban a Dűlőbisztró, áprilisban pedig a már legendás Tavaszi Etyeki Piknik. A Piknik weboldalán a teljes év programja elérhető már.

Programok:

Kalmárbor

Karnevál a pincében: finom borok, farsangi fánk, friss pogácsa, tárkonyos raguleves. Már hatféle bort kóstolhatunk: juhfark, szürkebarát, sauvignon blanc, chardonnay, cabernet sauvignon vörös és cabernet sauvignon rosé.

Aubergine pince

Aubergine-tál (padlizsánkrém, kecskesajt, szarvaskolbász, Serrano sonka, tortilla), zakuszkakrém, grillezett szűzérme vagy sertéstarja spagettivel, sajtszósszal, farsangi fánk (lekvárral, nutellával), forralt bor (fehér, vörös), 12 órától Etyeksession 4 dj-vel.

The Vine Hrvstd For You

Eloquent: száraz, cserszegi fűszeres–bianca házasítás, zöldbor: a portugál vinho verde stílusában zöldvelteliniből készült száraz borkülönlegesség, Etyek Shade of Gray: száraz, elzászi stílusú elegáns pinot gris, More Than Words: félszáraz sauvignon blanc, gyöngyöző borkülönlegesség, Balian Grande Cuvée: száraz kései szüret zenit–zöldveltelini házasítás, kézműves házi szörpök.

Zoád Wine

Különleges, több száz éves és újkori recept alapján forralt borokat kóstolhatunk, megízlelhetjük az új bortételeket is. Valentin-napi meglepetésekkel is várják a kedves vendégeket.

Újhegyi Kerekes Pince

A ház bora és pálinkája mellett a bárhangulatért forró koktélok, rumos tea, forró puncs, forralt bor, grog és forró csoki felel. A ház különlegessége a kecskefasírt, de lesz zsíroskenyér is.

Árpás Laci sonkamester

2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek, kemencés és grillételek.

Sápi Gyümölcsbor

Kürtőskalács, lángos, forralt bor (rumos meggyel), túrófánk házi baracklekvárral.

Rezeda Terasz

A bakelitlemez-gyűjteménnyel nosztalgiázzunk, miközben az etyeki borászatok színe-javának széles választékához Dudok János konyhafőnök remek pincenyitogató ételeit ajánlja: tormás burgonyakrémleves almával, marhagulyás, házi burgonyás pogácsa, sült bab, porchetta, supreme csirkemell parmezános paradicsommártásban, sajtos burgonyakrokettel, vaslapon sült sertéstarja sült zöldséges jázminrizzsel, tejszínes szarvasgombamártással, gombás-mozzarellás lasagne, somlói kocka narancsos csokiöntettel, vaníliahabbal.

Orosz Gyula Családi Pincészete

Farsangi tombola 17 órától. Érkezzünk beöltözve egy pohár borra, és vegyünk részt a tombolasorsoláson! További részletek a pincészetnél.

Stelázsi – Kultúrspricc

A hagyományőrző helyszín ínycsiklandó gasztronómiai kínálattal várja vendégeit: fő fogásuk a szarvaspörkölt vörösborosan, borókabogyóval, hagymás törtburgonyával. További kínálatuk: magyaros hidegtál, szürkemarhakolbász, őzszalámi, libatepertő, sajttál, gyümölcs, pirítós, tepertős és zsíroskenyér lilahagymával, fánkocskák házi baracklekvárral, etyeki borsor a Haraszthy és a Debreczeni Pincészetből.

Debreczeni Családi Pincészet

Ha jelmezben, vagy legalább álarcban érkezünk, 1 dl forralt bort kapunk ajándékba. 17 órakor kerül sor a jelmezszépségverseny eredményhirdetésére. Előzetesen regisztrálni az info@debreczenipince.hu e-mailcímen vagy a helyszínen lehet. A nevezőkről fotót készítenek, a nyertes díja egy palack Ferenczi Cuvée, ami a pincészet topbora. Ételeink: pikáns burgonyakrémleves kolbászchipsszel, sült kolbász, fokhagymás sertéstarja, csirkegyrostál,  almás rétes vaníliaszósszal. Italaink: Etyeki és szekszárdi borok, forralt bor, citromos „menzatea”.

Rókusfalvy Birtok

10 óra: Egész napos maszk- és jelmezverseny: aki maszkban vagy jelmezben rendel, ajándékba kap egy mustot vagy egy kisfröccsöt. 10.30 óra: Birtokmatiné: Zootropolis. 11.00 óra: Farsangi finomságokat kínál a Rókusfalvy Fogadó. 13.00 óra: Pincetúra pohárral a kézben.

Hegedűs Sajtműhely

10 órától látványsajtkészítés, 12 órától 2 személyes Sajtvarázs tál (sült szijjács, héjában sült burgonya, kukoricacsipsz, bagett, répahasábok), 15 órától tárlatvezetés sajtkóstolóval, jelentkezés és bővebb információ: hegedussajtmuhely.hu.

Call Now Button