Először kerül a magyar polcokra készre sült streaky bacon

Már nálunk is elérhető az amerikaiak kedvence

Amerikában már nemzedékek óta közkedvelt, most nálunk is meghonosodhat a készre sült baconszelet, azaz az american streaky bacon. Az ínyenc szalonnaszelet sok recept elengedhetetlen kelléke, ám eddig nem volt kapható fogyasztásra kész verzióban.

Ki ne szeretné olykor otthon is elkészíteni éttermi kedvenceit? A kézműves hamburger, a különféle gazdag salátaalapú fogások és klubszendvics-variációk Magyarországon is népszerűek. Az otthoni ínyenc hamburgerkészítés trendjét a hiper- és szupermarketek is lelkesen kiszolgálják, így már kifejezetten erre a célra készült zsemléket, szószokat, félkész hamburgerpogácsákat, salátákat gazdagító krutonokat is könnyedén találunk a nagyobb élelmiszerboltokban. Ebben a választékban idén nyártól a készre sült, vákuumcsomagolt, azonnal fogyasztható bacon is elérhető.

Az american streaky bacon 100 százalékban prémium oldalszalonnából készült sült baconszelet, ami füstös, autentikus, amerikai ízt hoz a tányérunkra. Hasonló termék eddig csak a vendéglátóipari felhasználók számára nagy mennyiségben volt beszerezhető, de mostantól végre a családi konyhában is könnyedén elérhető.

Az újdonságot Magyarország piacvezető bacongyártó vállalkozása, a Tamási-Hús Kft. fejlesztette és gyártja. Az ő nevükhöz fűződik többek közt a Gierlinger prémium bacon márka is, amely számos versenyben és összehasonlításban végzett már az élen. Az új american streaky bacon alapanyaga ugyanaz a magas minőségű, Magyarországról és az EU-ból beszerzett császárszalonna, amit a cég többi bacontermékében is megtalálhatunk.

Mire használhatjuk?

Szinte nincs olyan, amit ne tehetne finomabbá a Gierlinger american streaky bacon. Ajánlják hamburgerekhez, szendvicsekhez, salátákhoz, tojás mellé, de a rakott és göngyölt ételek tökéletes kiegészítője is lehet. Az igazi amerikai életérzéshez a vastagabbra sütött, juharsziruppal leöntött palacsinta tetején is ott a helye. Kiváló választás piknikhez vagy utazáshoz összeállított csomagokban, mártogatós szószokhoz is jó választás vagy egy gyors ebéd része is lehet a munkahelyen vagy az iskolában. Ízlés szerint melegíthető serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben, de kibontás után azonnal fogyaszthatjuk szobahőmérsékleten is.

A most piacra kerülő kiszerelés 8–9, nagyjából 10 cm-es szeletet tartalmaz, ami elegendő egy család vagy kisebb baráti társaság számára készülő fogáshoz kiegészítőként vagy önmagában 1–2 adagként. Ez a tálalási alapon számított csomagolási mennyiség segít a konyhai felesleg csökkentésében is, segít visszaszorítani az élelmiszer-pazarlást.

Sütés hozzáadott zsiradék nélkül

A baconszeletek sütése a Tamási-Hús Kft. speciális gyártósorán két teflonszalag között történik, a sült bacon saját zsírjában, hozzáadott zsiradék nélkül készül el. Az alapot biztosító sertés császárszalonna kizárólag a sótól és a bükkfa füstöléstől nyer zamatot, nincsenek benne ízfokozók, nátriumglutamát, térfogatnövelők és hozzáadott cukor sem.

Forrás: Gierlinger.

Call Now Button