Dűlőbisztró

Ősszel a szüreti időszak végén nem csupán a Gasztrosétány színei miatt érdemes a dűlők közé látogatni. Kóstoljuk meg a mustot és az óbort, falatozzunk az ősz ízeiből, a sütőtök-, az erdeigomba- és paszternákkrémlevestől a kacsamájon keresztül a tökös-mákos rétesig, vegyünk részt a szervezett kóstolókon vagy tekintsük meg a művészekkel együtt az erre az alkalomra október 22-én Etyekre költöző festészeti tárlatot!

Csodás színekbe kezd öltözni a Gasztrosétány is Etyeken és ennél szebb környezetet nehezen lehet elképzelni egy olyan kellemes borozáshoz, amelyet az október 22-én megrendezendő Dűlőbisztró kínál. Persze nem csupán bort, friss mustot vagy pálinkákat lehet majd kóstolni, megtalálható lesz még számos egyéb ital is és igazi őszi ételek is a sütőtökkrémlevestől kezdve az erdeigomba- és paszternákkrémlevesen keresztül a sült kacsamájig és húszféle rétesig. A sörterasz igazi Októberfeszt-hangulatot ígér többek között 12-féle sörrel, grillkolbásszal, jor obadzával és még számos autentikus finomsággal.  

Persze nem maradnak el a gasztronómia mellől a kulturális programok sem: több helyen hangulatos zene vár bennünket és a tárlatvezetések, a pincetúrák és a kürtőskalácsworkshop mellett rendhagyó, lelket gyönyörködtető tárlatot is látogathatunk, ahol Boda Balázs és Oláh Kati festőművészekkel személyesen is találkozhatunk, koccinthatunk, sőt konzultálhatunk velük a munkájukról.

A Dűlőbisztró után hamarosan jön sokak nagy kedvence a Libadalom. Keressük elő a kényelmesebb cipőnket, a kedves lúdtollakat simogató kedvünket, mert november 12-én libás mulatság lesz. Az évet pedig majd december 3-án a Decemberi Bor & Bárral zárjuk.

Programok:

Kalmárbor

A Kalmárbor szeretettel várja vendégeit egy finom borra, fröccsre, vagy egy meleg teára. Kencékkel, pástétomokkal, szendvicskrémekkel kínálják a betérőket.

Újhegyi Kerekes Pince

Zsíros kenyér és egyéb hidegek. A ház bora és pálinkája.

Árpás Laci sonkamester

2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek. Kemencés és grillételek.

Halmi Pince

Saját termesztésű, kistermelői termékek széles választéka. Gyümölcsös és gyógynövényes szörpök. Kézműves ecetek. Kistermelői pálinkák.Folyóborok, fröccsök, borkoktélok.

Sápi gyümölcsbor

Tátrai Pince

A pincészet termékeinek kóstolója és vására.

Rezeda-terasz

Nézzétek meg a helyszínen vagy online a Rezeda kisfilmet a bisztró menük készítéséről! Az ételeket a vendégszakács, Egri Zsolt és Dudok János konyhafőnök készíti: erdei gombakrémleves etyeki kecskesajttal és sonkával, a környék zöldfűszereivel. Sous-vide sertésszűz kacsamájjal, aszalt paradicsomos tarhonya ,rizottóval és paprikás szósszal. Levendulás csokoládétorta bodzás körteraguval és magvas ropogóssal.

 Liszt- és laktózmentes: korhely halászlé füstölt grillezett harcsával, zöldségspagettivel, tejfölhabbal és lyoni káposztával. Rosé kacsamellsteak, grillezett camembert-rel, zöldborsópürével és házi burgonyalepénnyel. Csodás őszi szilvás crumble-torta, narancsos-chilis szőlőchutneyval és vaníliafagylalttal.

 Vega: Forró gesztenyés paszternákkrémleves, fűszeres hajdinaropogóssal és szarvasgombaolajjal. Grillezett kecskesajt sárgabarackos sütőtökchutneyval és gránátalmás, quinoás zöldsalátával. Házi túrógombóc karamellás, pirított morzsával, görög joghurttal és bazsalikomos mazsolaraguval.

Saját készítésű szörpökkel, forró rozékardamommal, etyeki borokkal, sörökkel, etyeki kávéval vár mindenkit szeretettel a RezeDa bisztró.

Stelázsi – Kultúrspricc

Rendhagyó, lelket gyönyörködtető tárlat a présházban: Boda Balázs és Oláh Kati paloznaki festőművészek munkái – a művészekkel a helyszínen személyesen is lehet találkozni, konzultálni, koccintani! 

Gasztronómiai kínálat: forró sütőtökkrémleves, grillezett tarja, csirke hagymás krumplival, magyaros hidegtál, sajtválogatás a borozáshoz, zsíros kenyér lilahagymával, tökös-mákos rétes.

Debreczeni Családi Pincészet

Grillételek, friss must és forralt bor, a pincészet etyeki és szekszárdi borainak vására, kis délutáni pincetúra, 3-boros szakmai kóstoló zenei aláfestéssel.

Etyeki Sajtútállomás

Sétálós sajttálak, sajtsaslik és grillezett etyeki gomolyasajt, az Etyektej termékeinek vására,  rachlette-bagett, színezősarok, kézműves gin-tonic.

Rókusfalvy-birtok

10 óra: A RétesCake vására közel 20-fajta rétesvariáció kóstolója.

10 óra: Kató néni kürtőskalács-sütödéje.

12 óra: Ínyencségeket tálal a Rókusfalvy fogadó.

12 óra: Kürtőskalácsworkshop a birtok nagytermében.

13 óra: Pincetúra pohárral a kézben.

Hegedűs Sajtműhely

11 órától kétszemélyes Sajtvarázs-tál, sült szijjács és sült sütőtök, kukoricachips répahasábokkal és bagettel.

15 óra: Tárlatvezetés sajtkóstolóval. Jelentkezés és bővebb információ: hegedussajtmuhely.hu.

Etyeki Sörmanufaktúra

12-féle sör, mellé grillkolbász, bajor obadza és BBQ-finomságok.

Call Now Button