Újabb kuriózumhellyel bővült a kiváló boráról híres badacsonyi régió: a Badacsony legmagasabb pontján fekvő Kisfaludy-ház étterem most már borterasszal is büszkélkedhet, ahol minőségi borokkal és ételekkel élvezhetjük a balatoni főszezonban a szemünk elé táruló páratlan balatoni kilátást.
A gondosan válogatott borlapon a legismertebb helyi borászok alkotásai sorakoznak, emellett a hely különlegességeit, fröccskoktélokat – nevezetesen Misit és Rózát – találunk a frissítők mellett. Míg Misi egy karakteresebb, muskotályon alapuló házi szörppel gazdagított koktél, addig Róza egy könnyedebb, rozéalapú ital, amelyben a friss málna íze dominál. Az alkoholmentes ízeket erősíti a Foly Arborétumból érkező különleges fenyőrügyszörp is, amelyeket további házi ízek, egy komplett szörpbár egészít ki.
A gasztronómiára fogékony látogatók természetesen a borok mellett könnyedén találnak kedvükre valót. A három különleges házi „kence”: a rillette, a padlizsánkrém és a friss körözött remek kiegészítője a badacsonyi boroknak, és laktató útravaló a hegyi túra előtt vagy után.
Slágerdesszert a badacsonyi hegyen
Az idei nyár további újdonsága a Kisfaludy-ház étterem új séfjének, Csordás Gábornak a mostanra már ikonikussá vált desszertje, az Ürmöske. Az idei nyár slágeralkotásának alapját egy helyi édesebb, fűszeresebb fehérbor adja, amelyet a költő és szerelme előszeretettel készítettek. A desszert csokoládékeretébe az ürmössel gazdagon meglocsolt babapiskóta kerül, amelyet a különlegesen elkészített mascarpone tesz még lágyabbá. A desszertre ezt követően aranymazsolát, a pálinkakrémre pedig aranyló szőlőszemeket tesznek. Mindezt a legszebb badacsonyi kilátással kínálják.
Szabadidővel kapcsolatos cikkeinket ezen a linken találja: szabadidő