XII. Szépkorúak Sportfesztiválja

Rekordszámú, 1300-nál is több előnevezés érkezett az idei Szépkorúak Sportfesztiváljára. A Magyar Szabadidősport Szövetség rendezésében június 5-én, szerdán tizenkettedik alkalommal sorra kerülő mozgásfesztiválon Cegléden legalább negyven játékos-sportos mozgásformát próbálhatnak ki a „régebb óta fiatalok”. Az ügyességi feladatok, célzó-dobó játékok, gerinctorna mellett idén újdonság a fitball, az aquafitnesz és a fakanalas célba ütő nevű népi játék is. 

A mozgás kortalan, legalábbis annak kellene lennie. Életkortól függetlenül a felnőtteknek legalább heti 150 perc intenzív mozgás ajánlott. A rendszeres testmozgás megkímél többek között a felesleges mozgásszervi, szív- és érrendszeri betegségektől, de a testedzés fokozza az agy keringését, azaz a szellemi frissesség megtartásához, továbbá a mentális betegségek elkerüléséhez is nélkülözhetetlen.

Elkezdeni sohasem késő, ám ebben az esetben a fokozatosság, illetve az orvosi, edzői konzultáció nagyon fontos. Egyszerű, ám hatásos és olcsó mozgásforma, ha leszámolunk a lustaságunkkal és a lift helyett a lépcsőt használjuk vagy ritkítjuk az autóhasználatot és helyette gyalog vagy kerékpárral közlekedünk, amikor lehetséges.

A Szépkorúak Sportfesztiválján több mint negyven mozgásforma közül lehet kiválasztani a nekünk leginkább tetszőt és alkalmasabbat, egyáltalán nem mellesleg ehhez kiváló hangulat és remek társaság is biztosított. A mozgás mellett ezúttal is szűrővizsgálatokkal, életmód-tanácsadással, termálvizes fürdési lehetőséggel, illetve sportos ajándékokkal várja az idén 30 éves szövetség a rendezvényre érkezőket. Nevezni aznap a rendezvény helyszínén is lehetséges!

További információk: http://masport.hu/esemenyek/szepkoruak-sportfesztivalja-2019

https://www.facebook.com/szepkoruaksportfeszt

Akár ez is tetszhet A szerző további művei