Villany Jaguár

Az elektromos közlekedés jövője már az utakon száguld

A Jaguar első elektromos típusa, az I-PACE 2018 folyamán kerül forgalomba, de a gyár a napokban először engedte szabadon London utcáin a jövő modelljét.

A nevezetes londoni Olympic Park útjain mutatta meg magát először a Jaguar első elektromos járművének, a Jaguar I-PACE-nek az előfutára. A sorozatgyártású modell premierjére még az idén sor kerül, forgalomba 2018 második felében kerülhet.

Az első elektromos Jaguár 500 kilométeres hatótávolságú, és alig másfél óra alatt feltölthető Fotó: Jaguar

Az I-PACE kb. 4 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 96 km/óra sebességre, hatótávolsága a 90 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátornak köszönhetően meghaladja az 500 kilométert (NEDC-ciklus szerint). Az autó gyorsan és egyszerűen tölthető; 50 kW-os egyenáramú töltővel mindössze 90 perc alatt elérhető a 80 százalékos töltöttség.

Az első és hátsó tengelyt hajtó kompakt, kis tömegű villanymotorok együttesen 400 lóerő teljesítményre és 700 Nm forgatónyomatékra képesek, valódi négy évszakos összkerékhajtást biztosítanak. Az I-PACE dinamizmusával, rugózási kényelmével és kifinomultságával kiemelkedik az elektromos járművek mezőnyéből; hamisítatlan Jaguar, amely valódi vezetési élményt kínál

Akár ez is tetszhet A szerző további művei