Váltsunk stílust, vagy hangsúlyozzuk a meglévőt!

Ha egy igazi férfinak sármja van, egy igazi nőnek stílusa. Vajda Alexandra stylist segítségével végigjártuk az egyes stíluskategóriákat és azok jellemzőit, így pillanatok alatt változtathatunk a megjelenésünkön vagy kiemelhetjük azt, amit a mostaniban szeretünk.

A klasszikus öltözködési stílus legfőbb jellemzője, hogy viselője nem divatérzékeny, szereti a klasszikus színeket és a minőségi anyagokat, továbbá nagyon sokáig hord egy-egy ruhadarabot. Stílusa időtálló és visszafogottan elegáns, farmerben ritkán látni. Stylistunk szerint ez az irányzat bármilyen alkalomra bevethető, hiszen nem lehet vele mellélőni. Ám mindez nem jelenti azt, hogy a klasszikus stílus unalmas, hiszen színei a kék, a zöld, a lila, a barna, a pasztell és a természetes tónusok, mintái a pöttyös, a káró, a tyúkláb és a csíkos. Kiegészítői összhangban és harmóniában vannak, sminkje visszafogott, frizurája ápolt és mindig friss, ékszerei pedig az igazgyöngyök, az aranyóra és a brossok.

Ha romantikus külsőre vágynánk, akkor kövessük a stílusjegy legfőbb jellemzőit: viseljünk nőies szabású, puha, lágy esésű darabokat, melyek lehetnek fodrosak, rojtosak, masnis, csipkés holmik. Színekben válasszunk élénket vagy pasztellt, alapanyagból puha és lágy esésűt, például selymet vagy dzsörzét. A népi kultúra jegyei is illenek ehhez a stílushoz, megjelenhetnek például a kiegészítőkben, kézi készítésű, batikolt darabokon, dekoratív táskákon, cipőkön. A romantikus stílus sminkje üde és visszafogott, a hangsúly itt főleg az ajkakon van.

Az elegáns, modern típust a tudatos nő képviseli, akinél a lényeg mindig az egyszerűségben rejlik. Tökéletesen kiforrt a stílusa, nagyon megfontoltan vásárol, érti és érzi a divatot. Színei a csontszín, a grafitszürke, a kőszürke, az olívazöld, a lila és a bordó. Az alapanyagokban fontos számára a minőség, kedveli a gyapjút, a pamut és a természetes anyagokat. Kiegészítői is jó minőségűek és szélsőségektől mentesek, sminkje diszkrét, visszafogott, frizurája egyszerű, rendezett.

A drámai avantgard stílusú hölgyek megjelenése a legfeltűnőbb, sőt, könnyen lehet meghökkentő is, hiszen színei markánsak: kedveli a feketét, a pirosat, a sárgát és a fekete-fehér kombinációit. Szívesen hord minden fazont, ami feltűnő és drámai, ez megmutatkozhat a régi divat követésében is, és bármit visel, bárhonnan szerzi be a darabokat, nagyon változatos az öltözködése. Tőle nem áll távol, hogy mindent mindennel keverjen, és bár a kiegészítői szokatlanok  – például fémből, fából készült, illetve lakkozott darabok –, mégis magabiztosan viseli őket.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei