A tavasz ihlette Harry herceg és Meghan Markle esküvői tortáját 

A tavasz színei és ízei ihlették Harry herceg és menyasszonya, Meghan Markle esküvői tortáját, amelyet egy kis kelet-londoni pékség készít el a májusi menyegzőre – jelentette be a Kensington-palota, Harry londoni rezidenciája és hivatala.

A palota közlése szerint a jegyespár maga választotta ki Claire Ptakot, a Violet Bakery vezetőjét a citromos-bodzavirágos torta elkészítésére.

„A torta vajas krémmel lesz bevonva és valódi virágok fogják díszíteni” – írta közleményében a Kensington-palota, hozzátéve, hogy a pár alig várja, hogy megossza a fenséges süteményt a május 19-i esküvő vendégseregével.

Az eredetileg Kaliforniából származó Ptak a berkeley-i Chez Panisse étteremben dolgozott Alice Waters séf szárnyai alatt, mielőtt a brit fővárosba költözött. Először a kelet-londoni Broadway Market egyik standján árulta otthon készített süteményeit, majd 2010-ben megnyitotta a Violet Bakeryt.

„El sem tudom mondani, hogy mennyire boldog vagyok, amiért engem bíztak meg Harry herceg és Markle kisasszony esküvői tortájának az elkészítésével” – fogalmazott Ptak. Mint hozzátette, az teszi igazán nagyszerűvé ezt a megbízatást, hogy tudja: ugyanúgy gondolkodnak az alapanyagok származásának, fenntarthatóságának, idényszerűségének és legfőképp az ízének jelentőségéről.

Meghan Markle annak idején gasztronómiai és életmód témákkal foglalkozó honlapja, a The Tig számára készített interjút Ptakkal, innen az ismeretség. (A csaknem három évig futó weboldalnak tavaly intett búcsút az amerikai színésznő, miután egyre nagyobb érdeklődés övezte a herceggel való kapcsolatát.)

Az idén 34 éves herceg – Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája – és a 37 éves amerikai színésznő eljegyzését november végén jelentették be. Az esküvő május 19-én lesz Windsorban, a legősibb angliai királyi rezidencián.

A vendégek névsorát egyelőre nem hozták nyilvánosságra és azt sem tudni, hogy ki készíti a menyasszony ruháját.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei