Schumacher fia marad a Forma–3-ban

A hétszeres Forma–1-es világbajnok Michael Schumacher fia, a 18 éves Mick idén is az európai Forma–3-as bajnokságban versenyez.

„A mezőny kemény és szoros, ezért szeretnék még egy szezont eltölteni a Forma–3-ban” – nyilatkozta a konstruktőri címvédő Prema Powerteam pilótája.
Mick Schumachernek a tavalyi volt az első idénye az európai sorozatban. Mind a tíz versenyhétvégén rajthoz állt, és a 12. helyen zárta az évadot. Legjobb helyezéseként Monzában harmadik lett.
A fiatal pilóta ismét megerősítette, célja, hogy a Forma–1-ben szerepelhessen. A Forma–1-es világbajnokok közül többek között Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Alain Prost, Ayrton Senna és Lewis Hamilton is sikeresen szerepelt egykor a Forma–3-ban.

Célja, hogy a Forma–1-ben szerepelhessen

Michael Schumacher – aki január 3-án volt 49 éves – 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, majd fokozatosan felébresztették, és 2014 szeptembere óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják. Állapotáról a család nem hoz nyilvánosságra részleteket.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei