Orjaleves 5 főre

Hozzávalók:

  • húsos orjacsont 1,5 kg
  • hagyma 1 fej
  • sárgarépa 15 dkg
  • petruska 1 csomag
  • zöldség 15 dkg
  • karalábé 10 dkg
  • kelkáposzta 10 dkg
  • zellergumó 10 dkg

Hozzávaló fűszerek:

  • egész kömény
  • fokhagyma
  • egész bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A húsos csontot egészben feltesszük főni, habozás után a mosott zöldségeket és a fűszereket beletesszük, és lassú tűzön gyöngyözve főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük. A csigatésztát a megfőtt húslében megfőzzük. A főtt húst és a zöldségeket külön tálaljuk, reszelt tormával kínáljuk.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei