Nyugdíjas Expo 2017

Az év nyugdíjas-találkozója decemberben

Az idén kilencedik alkalommal december 8–9-én rendezik meg az év nyugdíjas-találkozóját Budapesten a BOK (volt SYMA) Konferencia- és Rendezvényközpontban. A rendkívül népszerű, megújult Nyugdíjas Expo az idén a már nyugdíjban lévők népes táborán kívül a nyugdíjba készülőket, az 50 feletti korosztályt is megszólítja.

A kiállításunk megrendezését aktívan segítő idősszervezetek, klubok, kiállítóink, valamint támogatóink egybehangzó véleménye, hogy a mai gyorsan változó időkben különösen szükség van Magyarországon az idősebbek életével, mindennapjaival foglalkozó kiállításra, rendezvényekre, médiára – hangsúlyozta a Horváth Krisztina, a Nyugdíjas Expót szervező Feszt-House Kft. ügyvezető igazgatója.

A Nyugdíjas Expo törzsközönsége már várja a rendezvényt

– Az elmúlt évek alatt eljutottunk odáig, hogy a Nyugdíjas Expo törzsközönsége már várja a rendezvényünket. Törekszünk ugyanis arra, hogy a látogatók szinte minden olyan fontos információt és szolgáltatást megtaláljanak, ami az idősebb korosztály számára fontos az aktív és minőségi életmód fenntartásához. A kiállításon több száz szolgáltató és gyártó mutatja be termékeit, amelyek egytől egyig az egészségmegőrzést, az életminőség megtartását szolgálják. Köztudott, hogy ez a korosztály szívesen utazik, belföldön és külföldön egyaránt keresi a gyógyászati és üdülési lehetőségeket, a szabadidő tartalmas eltöltésének különböző formáit. Hagyomány már, hogy a turisztikai cégek a Nyugdíjas Expón kifejezetten ennek a korosztálynak szóló kedvezményes üdülési és programajánlatokkal jelennek meg.

A tavalyi Nyugdíjas Expónak több mint 11 ezer látogatója volt

Mint Horváth Krisztinától megtudtuk, a tavalyi Nyugdíjas Expónak több mint 11 ezer látogatója volt. – Eddig minden évben jelentősen emelkedett a látogatók száma, bízunk benne, hogy 2017-ben folytatódik ez a tendencia – mondta. – Sikeresnek bizonyult az a kezdeményezés, hogy megszólítottuk az 50+ korosztályt, hiszen ők még dolgoznak, de már biztosan gondolnak, vagy készülnek a nyugdíjas éveikre. Rendezvényünkkel egyrészt segítünk a felkészülésben a boldog nyugdíjas éveikre, másrészt a Nyugdíjas Expo sok olyan programot kínál, ami már hozzájuk is közel áll, vagy felkelti az érdeklődésüket. Idén is kiemelten foglalkozunk például az idősbarát szállodák, gyógyfürdők, vendégváró helyek bemutatásával. A kiállításon több fővárosi színház és rendezvényszervező kínálja majd a jegyeket és a programokat. Számos előadás szól az egészséges életmódról, az egészség megőrzéséről, a betegségek megelőzéséről, de szó lesz például az internet, a korszerű kommunikációs eszközök használatáról, előnyeiről is – sorolta.

Lehetőség lesz a helyszínen különböző ingyenes szűrővizsgálatok elvégzésére

– Ezúttal is lehetőség lesz a helyszínen különböző ingyenes szűrővizsgálatok elvégzésére, két napig a BOK-csarnokban parkol majd az országjáró speciális szűrőkamion is – tette hozzá a Nyugdíjas Expo szervezője.

Bangó Margit

Nem feledkeznek meg az idén sem a szórakozásról, a Nyugdíjas Expo két napján a korosztály számos kedvence lép fel: sztárvendég lesz Bangó Margit, Egyházi Géza, Szíj Melinda, Elek Ica, Horváth Gyöngyi  és Radics Márk, fellépnek az Operettszínház művészei. A műsort ezúttal is a népszerű showman, Beleznay Endre vezeti majd. Az expó jó hangulatát garantálja a nyugdíjasklubok, nyugdíjasszervezetek együtteseinek fellépése is.

A Nyugdíjas Expo két napján a korosztály számos kedvence lép fel

Hagyományosan a  Nyugdíjas Expóra időzítve jelenik meg december 6-án a Nyugdíjas Évkönyv 2018, amely a korosztály mindentudó kézikönyve, rovatai átfogják a nyugdíjas lét minden területét a gasztronómiától az életmódon át a testi-lelki egészségig, a kultúrától a tudományig. Természetesen tartalmazza a 2018-as naptárt – névnapokkal, egyházi ünnepekkel, neves évfordulókkal, horoszkóppal, hasznos tanácsokkal és szórakoztató olvasnivalókkal, rejtvényekkel. Ráadásul a Nyugdíjas Expo első 5000 látogatója ingyen juthat a kiadványhoz!

– Alapvető célunk, hogy minden kedves látogató, idős és fiatal, jól érezze magát az idei kilencedik 50+ Nyugdíjas Expón, amely 2017-ben is a korosztály egyetlen és legfontosabb országos rendezvénye – emelte ki végezetül Horváth Krisztina.

Nyugdíjas témával kapcsolatos cikkeinket ezen linken tudja elolvasni: nyugdíjas

Akár ez is tetszhet A szerző további művei