Négy magyar gyógyfürdő elismerése

Nemzetközi EuropeSpa elismerést kapott négy magyarországi fürdőhely; a Bükfürdő gyógy- és élménycentrum, a Zsóry gyógy- és strandfürdő, a Hévízi tófürdő és a hozzá tartozó szálloda, illetve a budapesti Széchenyi gyógyfürdő és uszoda.

Az Európai Gyógyfürdők Szövetségének (ESPA) kezdeményezésére létrejött minősítés célja, hogy átláthatóságot biztosítson az európai gyógyfürdők világában, elősegítse a megbízható szolgáltatók kiemelését a versenytársak mezőnyéből, megkönnyítve a fogyasztói döntések meghozatalát, és a látogatók részére garanciát nyújtson a fürdőszolgáltatás minőségére a szakmai elvárásoknak megfelelő színvonalon. Idén az elismerést a Bükfürdő gyógy- és élménycentrum, a Zsóry gyógy- és strandfürdő, a Hévízi tófürdő és a hozzá tartozó szálloda, illetve a budapesti Széchenyi gyógyfürdő és uszoda kapta meg.
A Büki Gyógyfürdő Zrt.-t 2017 februárjában vette górcső alá az Európai Fürdőszövetség. A fürdőhelynek a szövetség által meghatározott, sokrétű vizsgálatsorozaton kellett átesnie, melynek során a független bizottság szakemberei minden területen kellő figyelemmel és precizitással jártak el: a gyógy-, wellness- és étkeztetési szolgáltatások mellett a műszaki állapotot is felmérték.
Az egyedi összetételű gyógyvízkinccsel rendelkező, idén fennállásának 55. jubileumát ünneplő Bükfürdő gyógy- és élménycentrum a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően Európa-szerte ismert gyógyfürdővé vált. Ennek a hírnévnek a megpecsételését jelenti a most elnyert EuropeSpa Med kitüntetés, mely a vendégek felé azt az üzenetet közvetíti, Bükfürdő a nemzetközi piacon is elismert gyógyhelynek számít.

 

A Széchenyi gyógyfürdő és uszoda idén elsőként a budapesti gyógyfürdők sorában megszerezte a „EuropeSpa” minősítést „Thermal spa” kategóriában. A Magyar Termék Nagydíjas Széchenyi gyógyfürdő és uszoda Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, Pest első gyógyfürdője, amely 1909-től 1913-ig épült klasszicista stílusban. A Széchenyi gyógyfürdő gyógyvize Budapest második legmélyebb kútjából 1246 méter mélyről 76 °C hőmérsékleten érkezik a felszínre. Az éves szinten több mint 1,5 millió vendéget fogadó Széchenyi gyógyfürdő, mint Európa legnagyobb műemlék- és gyógyfürdője, 2010 óta négy, összesen közel 5 milliárd forint értékű jelentősebb felújításon esett át.
A Zsóry gyógy- és strandfürdő Észak-Magyarország egyik legkedveltebb gyógyfürdője. Népszerűségét folyamatos fejlesztéseinek is köszönheti. 2017 elején megnyílt vadonatúj élményfürdője, idén augusztusra 5 óriáscsúszdából álló csúszdapark átadását is tervezik mezőkövesdi fürdőben.

A Hévízi tófürdő a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava. A több ezer éves tőzegfenekű gyógytavat egy 38 méter mélyen fekvő forrásbarlang több, ásványi anyagokban gazdag, hideg és a meleg vizű forrása táplálja. A 410 literes másodpercenkénti vízhozam mellett a tó vize három nap alatt kicserélődik.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei