Még több település van elzárva a hó miatt!

Továbbra is csak a készenléti szervek tudnak bejutni 9 településre az elmúlt két nap rendkívüli időjárása miatt, de az üzemanyag- és az élelmiszer-ellátás ezeken a településeken is folyamatos – mondta a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának vezetője pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

Behavazott helységnévtábla Ómassán 2017. április 20-án. A havazás és a viharos erejű szél fákat döntött ki és leszakította a villanyvezetékeket, elzárva a Miskolchoz tartozó települést.

Góra Zoltán ismertette: Galyatető, Mátraháza, Kékestető, Mátraszentlászló, Mátraszentistván, Mátraszentimre, Bükkszentkereszt, Répáshuta és Bagolyirtás településekről van szó.

Elmondta azt is: 7 megyében, 91 településen szünetelt az áramszolgáltatás, jelenleg 4 megyében 20 településen mintegy 2080 fogyasztási helyen nincs áram.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány arról beszélt, hogy az ásotthalomi és a tompai közúti, valamint a kelebiai vasúti határátkelőhelyen volt áramkimaradás, de ennek ellenére nem volt fennakadás.

Hangsúlyozta azt is: a rendkívüli időjárási helyzet ellenére halálos baleset nem történt az elmúlt két napban.

MTI Fotó: Vajda János

Akár ez is tetszhet A szerző további művei