Luxusvilla-komplexum nyit a Római-parton

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémiumvillaparkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától. A különleges villapark a belvárosi pezsgés és a vidéki élet elemeit ötvözi és a „The Village” nevet kapta. A minimál stílust és a letisztult eleganciát kedvelő igényes közönség nemsokára a Rómaira költözik, ugyanis hamarosan átadják a rekord idő alatt értékesített luxusvilla-komplexumot. 

Pár hónap múlva 23 prémiumvillát adnak át a Római-parton, hiszen hamarosan elkészül Budapest első luxusvillaparkja, amelyet kifejezetten a budapesti igényesebb közönség igényei szerint álmodott meg a népszerű luxusvilla-építész, Singer Ádám és csapata, a Singer Design. Az építész elmondta: még őt is meglepetésként érte, hogy ilyen hamar értékesítették a villákat. „Meglepődtem, hogy milyen gyorsan elkeltek a villák, viszont ez csak megerősített minket abban, hogy igény van a prémiumépítészetre Magyarországon” – mondta el Singer Ádám.

A The Village villapark a III. kerület egyik legkedveltebb részén, a Római-parton helyezkedik el. Az otthonok könnyed elrendezését a nagy alapterület, valamint a rajta kialakított park, játszótér, az utak menti zöld sávok, járdák, a tágas elő- és hátsókertek csak még szabadabbá teszik, közvetlen telekkapcsolata a Duna-parttal pedig egyfajta exkluzivitást teremt. 23 minimál stílusú luxusvilla 16 lakással, csónakházzal, kültéri medencével, egy közös portával és egy közösségi épülettel kerül kiépítésre. A csaknem 2,7 hektáros alapterületen elhelyezkedő önálló egyedi, mégis összességében egységet képező különleges villák a természet elemeit hordozzák magukban, kialakításukat pedig a kényelem és szabad érzés ihlette.

„Biztosan sokan vannak, akik egyetértenek velem abban, hogy még mindig a Római az egyik legmenőbb hely Budapesten. Amint beköszönt a tavasz, a Duna közelsége, a hekk, a langalló és az idilli hangulat mindenkit ide csábít. Ebben a szemléletben alkottuk meg a The Village villaparkot, amely kifinomultan adja át azt az életérzést, amelyre mindenki vágyik. Tökéletes összhang a nyüzsgő városi élet és a kertváros csendes, idilli hangulata között” – folytatta Singer Ádám építész. Hozzátette: szerint egy ehhez hasonló fejlesztés esetében rengeteg múlik a beruházó és az építész együttműködésén.

„Németh György az egyik legvizionáriusabb beruházó, akivel valaha dolgoztunk! Érti a prémiumot, nagyvonalú, kreatív. Sokat tanultam tőle.” Az építész elmondta: míg Magyarországon még kevesen ismerik, de külföldön már régóta népszerűek az ún. kohabitációk, amelyek a prémiumépítészet mellett új közösségeket is teremtenek.

Fort Lauderdale Floridában

„A projekt típusa nem ismeretlen nemzetközileg. Jómódú társadalmakban vannak példák felső kategóriás villatelepekre. Gondoljunk csak Fort Lauderdale-re Floridában vagy a Pálmára Dubaiban…

Pálma Dubaiban

Ezekben az a közös, hogy teremtettek egy átfogó, elvarázsoló környezetet, amiben minőségi épületet volt érdemes csak építeni, olyan drága és exkluzív volt. Eredményként hasonló jómódú szomszédságok alakultak, közös védelemmel és értékrenddel. A mi projektünk kisebb léptékben, de hasonló célokat tűzött ki, de a beruházó révén, összehangolt megjelenésű épületekre is lehetőség nyílt.”

A villapark beruházója, Németh György évekkel ezelőtt szeretett bele a Római-part környékébe, korábban a közelben található Római Terasse lakóparkot is ő építtette.

„Amikor a Római Terasse-t csináltam, akkor jöttem rá, hogy egy exkluzív helyen lévő lakóparknál nem a kisebb lakások, hanem a nagyobb ingatlanok a vásárlóközönség kedvencei. Ezért ez alapján választottam ki a Duna-parton ezt a 2,7 hektáros telket. Akkor jött az ötlet, hogy csináljunk egy minimál stílusú villaparkot, ahol az emberek nemcsak egy nagyobb lakást kapnak, hanem egy kertet és egy közösséget is” – mondta Németh György projekt menedzser, aki hozzátette, hogy a The Village-ben a szokásostól eltérő belmagassággal, időtálló felületekkel és óriási nyílászárókkal találkozhatnak a lakók, melyek a Singer Design munkáját dicsérik, ezek pedig hozzájárultak a villák kiemelkedő népszerűségéhez is.

Németh György kiemelte: mivel a villák a Duna-parthoz közel helyezkednek el, ezért extra hangsúlyt fektettek az árvízvédelemre is. Gátat építettek, így az árterülettől teljes mértékig függetlenítették a lakóparkot.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei