Kopaszka helyett Töröttke díszíti Rómát karácsonykor

Az idei karácsonyfa sem sikerült a legszebbre Rómában: azonnal „töröttkének” nevezték el a megtört ágakkal a város központjában felállított fenyőfát, amely a tavalyi, tűlevelek nélküli „kopaszkát” hivatott feledtetni. 

A római Velence tér közepén felállított 23 méteres fenyő a lombardiai Vareséből tette meg az utat az olasz fővárosig. Amikor felállították, a rómaiak rögtön észrevették, hogy a fa közepéről több ág is hiányzik. A közösségi oldalakon azonnal elkeresztelték töröttkének (Spezzacchio), ahogyan az ugyanitt álló tavalyi karácsonyfát kopaszkának (Spelacchio) nevezték, mivel alig volt rajta tűlevél. Kopaszka tavaly elnyerte Olaszország legcsúnyább karácsonyfájának címét, Róma lakossága mégis megszerette és a kopasz fa turistalátványosságá vált.

„Mi lehet rosszabb egy levél nélküli fánál, ha nem egy ág nélküli fa?” – szólt a kérdés most az interneten. A törött fenyőfa szállítójának magyarázata szerint az ágak egy részét a szállításhoz szándékosan vágták le, és a felállítást követően pótolják.

A Róma központi terén álló karácsonyfa idén a Netflix internetes szolgáltató ajándéka, amely több mint 370 ezer eurót fizetett a fa szállításáért és felállításáért. A karácsonyfát 60 ezer LED-fény és 500 színes gömb díszíti.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei