Kétszázötvenezer néző a Nagy Futamon

A hétfői autós fesztivált kétszázötvenezer néző nézte meg a budapesti belvárosban: a Nagy Futamon két aktív Forma–1-es pilótát láthattak a nézők: a világbajnoki címvédő Mercedes finn pilótáját, Valtteri Bottast, aki egy 2014-es vb-győztes autóval kápráztatta el a közönséget egy nappal azt követően, hogy Szocsiban megszerezte pályafutása első F–1-es futamgyőzelmét. Az ausztrál Daniel Ricciardo egy szintén világbajnok autóval, a 2011-es Red Bull-lal érkezett az eseményre. A nézők láthattak pályaautókat, valamint autokrossz-, ralikrossz-, tereprali-, rali-, kamion- és driftversenygépeket is.

Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrálja egy 2011-es vb-győztes autóval a belvárosban égette a gumit MTI Fotó: Illyés Tibor

Michelisz Norbert privát túraautó-világbajnok az MTI-nek elmondta, élvezetes az útvonal, és a szurkolók számára tökéletesen megközelíthető. „Gyakorlatilag a pálya minden pontján van kellő látvány és hanghatás” – közölte, hozzátéve, a bemutató nem a végsebességről szól, hanem arról, hogy közel hozza a nézőkhöz a versenyautókat.

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei