Kánikulában túrázni? Csak felkészülten!

Ezúttal hasznos tanácsokat adunk, hogy a nyári melegben is élvezni tudjuk a kirándulást.

Fontos a folyadék utánpótlása

Elegendő folyadék

Alapszabály: túrázáskor mindig legyen nálunk elegendő folyadék! Ezt a nyári hőségben még inkább fontos betartani, hiszen a meleg levegő és a tűző nap hatására szervezetünk sokkal jobban igényli a vizet. Ha nincs forrás a túraútvonal mentén, mindenképp töltsünk több folyadékot indulás előtt a kulacsunkba!

Könnyű ételt vigyünk kirándulásunkra

Milyen ennivalót ne?

A nagy melegben kerüljük a zsíros és a gyomornak megterhelő ételeket, hiszen ezektől szaporább lesz a verejtékezés és rossz közérzetet biztosítanak. Emellett természetesen a tejtermékek sem ajánlottak, hiszen a kánikulában gyorsan megromolhatnak a túrahátizsákban.

Megfelelő öltözetben kiránduljunk

Megfelelő öltözet

Persze, kinek mi a kényelmes, de nőknek érdemes a spagetti pántos felső helyett inkább ujjas pólót felvenni, így kevésbé fog leégni túrázás közben a váll és a hát. A nyári hőségben kerülendők a sötét színek, amik magukba szívják a meleget, helyette inkább fehér vagy legalábbis világosabb ruhát válasszunk!

Érdemes sapkát vagy kalapot viselni

Napellenző, kalap

Bár az erdő sűrűjében a lombkorona távol tartja a napsugarakat, utunk biztosan átvezet mezőkön, gerinceken is. Mozgás közben kevésbé vesszük észre, hogy a fejünk ki van téve a forró sugaraknak, pedig komoly napszúrással is végződhet az izgalmakkal teli kalandozás. Így érdemes egy baseballsapkát vagy egy kalapot magunkkal vinni az útra.

Naptejjel védjük magunkat a napsugárzás ellen

Naptej

Tévhit, hogy kirándulás során nem lehet leégni! Arcunkat, karunkat érdemes naptejjel védeni!

Akár ez is tetszhet A szerző további művei