Internet becsuk, irány a szabadba! – nyár lesz vasárnapig

A következő napokban is sok lesz a napsütés, de a hétvége második felében ismét többfelé várható zápor, zivatar. Kezdetben akár 30 Celsius-fok körüli maximumok is lehetnek, vasárnapra némileg mérséklődik a meleg – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Pénteken sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A Dunántúlon megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban 8–14 fok valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben hűvösebb lehet a hajnal. Napközben 24–29 fokig melegszik a levegő.

A szombat még a miénk!

Szombaton is többórás napsütés várható, viszont délután, este már többfelé alakul ki zápor, zivatar. A Dunántúlon egyre nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél, zivatarok környezetében máshol is lehetnek viharos széllökések. A minimum hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű. A nappali maximumok 20 és 27 fok között alakulnak.

Vasárnap is több órára kisüt a nap, de több helyen várható zápor, néhol zivatar, s erős, helyenként viharos lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb hőmérséklet 17 és 24 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Marad a változékony idő a jövő héten

Érdemes lesz azért is kihasználni a hétvégi napsütést, mert a jövő hetünk esős és hidegfrontos lesz. Az Időkép előrejelzéséből az derül ki, hogy hétfőn kisebb záporok és 23 fokos maximum hőmérséklet várható komolyabb szél mellett. Keddre csapadékot nem jósolnak, és 25 fokok szökik a hőmérő higanyszála.

Szerdán tör be a hidegfront

A középső munkanap igen szélsőséges lesz, akár 27 fok is lehet, de ekkor érkezik a hidegfront erős széllel és elszórt zivatarokkal, majd ez rá is nyomja a következő három napra a bélyegét, 22 fok lesz a maximum szombatig és elszórtan várhatóak záporok és zivatarok.

Fotó: Shutterstock

Akár ez is tetszhet A szerző további művei