Hogyan teremtsünk testi-lelki egyensúlyt az ünnepekre?

Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?

Márai Sándor

A szentestét és a közös családi gyertyagyújtást óriási készülődés, bevásárlási láz, többhetes feszült, stresszes időszak előzi meg. Pedig az adventi időszakot, főleg ahol gyermek van a családban, fontos, hogy lehetőségeinkhez mérten a legszebbé varázsoljuk. Ilyenkor legalább vasárnaponként álljunk meg és pihenjünk egy kicsit, miközben közösen meggyújtjuk az adventi gyertyát az asztalon. A közös beszélgetések, elmélkedések a karácsonyi várakozást megszépíti a készülődés és különlegessé teszi az ünnepet. Tegyük meghitté ezt a szép időszakot, és szívleljük meg az alábbi jó tanácsokat, hogy megteremthessük a testi-lelki egyensúlyt magunk és a családunk számára is az ünnepekre.

Időben vegyük meg az ajándékokat!

Az Internetpatika weboldaláról mindenki könnyedén választhat hasznos és praktikus ajándékot az egész család számára, attól függően, hogy ki minek örülne a legjobban. Számtalan szépségápolási termék, vitamin, ásványi anyag, baba-mama és higiéniás termék gazdag választéka várja a vásárlókat, és így elkerülhetjük az üzletekben való sorban állást, tolakodást.

Tervezzük meg előre az ünnepi menüt!

Készítsünk egy listát, hogy mit szeretnénk főzni, sütni, vagyis tervezzük meg jó előre az ünnepi menüt! Így a hozzávalókat is minél előbb be tudjuk majd szerezni. A halat és a pulykát is időben rendeljük meg. Mindig készüljünk fel egy B-verzióra is, ha még sem sikerülni olyan árut kapni, amit szeretnénk, akkor is legyen mit kivenni a hűtőből egy másik menü megtervezéséhez, elkészítéséhez. Az apró süteményeket és amelyek jobban elállnak, már az ünnep előtti hétvégén készítsük el. Aki nem akar sütni, időben rendelje meg a kedvenc cukrászdájából a bejglit és a süteményeket.

Tudjuk kezelni a feszültségeket!

Az egyik legfontosabb, hogy a lázas ünnepi készülődés közepette is tudjuk kezelni saját érzéseinket, és tudjunk nyugodtak maradni a feszültebb helyzetekben is. Ugyanis ha stresszesek, ingerlékenyek vagyunk, akaratlanul is a többi családtagunkra is ráragad, és ez elrontja az ünnep szépségét, meghittségét. Ha a feszültségünket nem tudjuk kezelni, iktassunk be egy jó nagy sétát, miközben alaposan átgondolhatjuk, hogy mi az, ami a belső feszültségünkhöz vezetett, és próbáljuk elengedni a sérelmeket.

A kevesebb néha több!

Ne komplikáljuk túl se az ajándékot, se az ünnepi menüt! A hangsúly nem ezen van, hanem a szereteten és a közös belső harmónián. Ha ez meg van, akkor a legegyszerűbb étel is mesterfogásnak számít a közös vacsorán, és a legkisebb ajándéknak is óriási eszmei értéke lesz.

Öltöztessük ünneplőbe a lakásunk is!

Az ünnep hangulatát és szépségét még jobban emeli, ha az otthonunkat is karácsonyi fényekkel díszítjük fel. A díszek csillogása elfeledteti a normál hétköznapokat. Már advent első napjaiban elkezdhetjük közösen a családtagokkal együtt megtervezni az idei év ünnepi színeit és minél előbb lássunk is hozzá, hogy minél tovább gyönyörködhessünk a látványban. Az advent megélése örömmel tölti el a szíveket, a közös munka pedig még közelebb hozza egymáshoz a családtagokat.

Decemberben van az Internetpatika születésnapja, így december 10-től indul a születésnapi játékunk is. Amennyiben valaki december 10- és december 31- között legalább 15 000 Ft értékben vásáról nálunk, automatikusan részt vesz a szülinapi játékunkban, amelyben szuper ajándékok kerülnek kisorsolásra.

www.internetpatika.hu

Akár ez is tetszhet A szerző további művei