Gyümölcskosár fogyókúrázóknak

Diétásoknak ajánljuk

Fogyasztani őket nagyon egészséges, ugyanakkor a gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmaznak szénhidrátot is. Az alábbiakban ajánlunk néhány olyan fajtát, amelyekben lényegesen kevesebb cukor van, így diétázók is bátran fogyaszthatják.

Citrom és lime

Mindkét gyümölcs nagyon sok a  C-vitamint és csupán egy-két gramm cukrot tartalmaz gyümölcsönként, így nyugodt szívvel fogyaszthatók egész nap.

Málna

Csészénként öt gramm cukrot tartalmaz, viszont sok benne a rost és a vitamin, a bogyós gyümölcsök között a leginkább kalóriaszegény.

Eper

Az amúgy közismerten édes eperben meglepően kevés a cukor és a kalória, egy csészényi körülbelül hét grammot tartalmaz. Magas a rost- és az antioxidáns-tartalma is.

Kivi

A héjastól is fogyasztható, élénkzöld színű gyümölcs C-vitaminban gazdag, és egy darabban csak hat gramm cukor van. Ráadásul finom, és szinte egész évben elérhető.

Grapefruit

Ez a citrusféle is joggal került fel a listára, fél grapefruitban mindössze kilenc gramm cukor van, így ideális reggeli.

Avokádó

Igen, az avokádó valójában gyümölcs, és rendkívül alacsony a cukortartalma, egy darabban mindössze egy gramm található. Mellette viszont sok benne az egészséges zsiradék, amely jót tesz a keringésnek, és segít, hogy hosszabb ideig érezzük magunkat jóllakottnak.

Görögdinnye

A nyár egyik kedvenc gyümölcse finom, édes, egy csészényi felkockázott dinnyében pedig csak tíz gramm cukor van, ráadásul víztartalma is nagyon magas.

Sárgadinnye

Egy csésze felkockázott sárgadinnye körülbelül tizenkét gramm cukrot tartalmaz. Ez talán soknak tűnik, de ha belegondolunk, hogy egy dobozos üdítőben negyven gramm van, máris sokkal kevésbé hangzik rosszul.
Életmóddal kapcsolatos cikkeinket ezen linken találja: életmód

Akár ez is tetszhet A szerző további művei