Elindult az idei golfszezon

Az idei kifejezetten izgalmas évnek ígérkezik a golfozók és a sport rajongói számára Magyarországon és nemzetközi szinten is, elég csak a számos rangos hazai versenyre, vagy Tiger Woods visszatérésére gondolni.

A jó időjárásnak köszönhetően hivatalosan is elindult az idei golfszezon. Szinte mindenütt teljesen megnyitottak a pályák, így a téli szünet után ismét golfozók ezrei ragadhattak ütőt Magyarországon. Országszerte számos golfpálya várja a sport szerelmeseit. Kiemelkedik közülük a Zala Springs, Közép-Európa egyik legszínvonalasabb és legszebb golfpályája, melyet a világhírű tervező, Robert Trent Jones jr. álmodott meg. A 160 hektáros területen fekvő, 6351 méter hosszú, tavakkal tarkított, 18 szakaszos bajnoki pályát 2015 szeptemberében nyitották meg a játékosok előtt, és tavaly több mint tízezer golfozó játszott rajta.

„A Zala Springs 9 szakasszal télen is nyitva tartott, de a mostani hétvégétől mind a 18 elérhető a játékosok számára. A pályát sikerült nagyon jó minőségben megőrizni a téli időszakban, így a megszokott kiváló greenekkel várjunk mindenkit” – mondta Damian MacPherson, a Zala Springs Golf Resort szakmai igazgatója, a magyar golfsport fejlesztéséért elkötelezett szakember.

Izgalmas magyar versenyek

Nyáron jön a X. magyar profi országos bajnokság, a 41. magyar amatőr nyílt bajnokság és az izgalmas VII. magyar mid-amatőr nyílt bajnokság, ami múlt évben a legnagyobb létszámú verseny volt azok közül amiket a szövetség szervezett. Emellett idén is megrendezésre kerül majd a Race to Zala Springs-versenysorozat, a World Corporate Golf Challenge és immár másodjára a Zala Springs jótékonysági versenye is, amivel koraszülött gyermekek alapítványát támogatják.

A világ Tiger Woodsra figyel

Tiger Woods tavaly hosszú szünet után újra visszatért a golfhoz. Idén is számos komoly versenyen szerepel majd, amivel nagyon felcsigázta a sport rajongóit.

„Már mindenki várja a US Masters-versenyeket, és ennek köze van Tiger Woodshoz is, nagyon nagy vonzereje van. Jó a golfnak, hogy visszatért, mert miatta többen kíváncsiak a versenyekre, és már elkezdődtek a fogadások, hogy ő nyeri-e majd a US Masterst” – árulta el Damian MacPherson.

A szakember arra biztatja a golf után érdeklődőket, hogy teljesen kezdőként is bátran próbálják ki ezt a különleges sportot. Mint mondta, már néhány hétvége alatt komoly sikerélményeket lehet elérni, a játék közben pedig csodálatos környezetben lehet aktívan kikapcsolódni. Ehhez jó választás lehet a Zala Springs is, amely luxusszállással és világszínvonalú bisztrókonyhával is várja a vendégeket. A Sztana Ferenc séf által vezetett konyha étlapja ráadásul március közepén megújul: az új menüt az előzőhöz hasonlóan szintén Zala ízei inspirálták, de könnyed nyári ételek és újragondolt különlegességek is felkerültek rá.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei