Egész nyáron fesztiválozik Balatonfüred

Balatonfüred az a hely, ahol az egész napos csobbanás után érdemes elindulunk, hogy kényelmesen sétáljunk egyet a gyönyörű Tagore-sétányon, megcsodáljuk az ezer színben tündöklő rózsakertet és a játékosan ugráló szökőkutat. Ha pedig éppen koncertprogram vagy gasztronómiai rendezvény zajlik a város szívében, ott biztosan az egész család jól érzi magát. Összegyűjtöttük, hogy a nyáron milyen rendezvényeket érdemes itt felkeresni.

Nemzetközi Gitárfesztivál

Június 22–29., Kisfaludy Galéria

Egy hétig a gitár lesz a főszereplő Balatonfüreden. A világ minden tájáról idesereglenek a pengetős művészek. Minden nap lesznek csodás és virtuóz koncertek a Kisfaludy Galériában és mesterkurzusokat is tartanak a Ferencsik János Zeneiskolában.

Fehér Szalag vitorlásverseny

Július 13.

Nincs is annál szebb látvány, mint amikor a kecses vitorlások ellepik a magyar tenger hullámait. A Fehér Szalag verseny a Kékszalag Fesztivál egyik rendezvénye, a nagy tókerülő „bemelegítőjeként” is emlegetik, ahol a versenyzők kipróbálhatják magukat és felszerelésüket a Balaton keleti medencéjében, mielőtt nekivágnának a tó megkerülésének.

Kék Szalag vitorlásverseny

Július 18.

A Kék szalag Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye, amelyen több mint 600 hajó szeli majd a hullámokat. A Balaton és a vitorlázás legkiemelkedőbb ünnepe, egyesíti a vitorlázás legnemesebb hagyományait és versenylehetőséget nyújt a legmodernebb technológiával felszerelt hajóknak. Résztvevői egyszerre küzdenek meg az ellenfelekkel és az elemek kihívásaival, két napon át egyszerre teszi próbára a vitorlázni tudást, a kitartást és az akaraterőt. A hajóállomáson minden évben több tízezres tömeg gyűlik össze, hogy megtekintse a hatszáz vitorlás pompás látványát a rajt pillanatában.

Duma Füred

Július 19–28.

Aranyosi Péter, Badár Sándor, Hadházi László, Kőhalmi Zoltán, Kovács András Péter, Winkler Róbert, Kiss Ádám. A Dumaszínház július második felében, a főszezon csúcspontján Balatonfüredre költözik. A tíz napon át tartó humorfieszta most is a stand-up műfaj legnagyobbjait vonultatja fel.

Anna Fesztivál

Július 23–28.

A füredi Anna-bált senkinek sem kell bemutatni, de a bálhoz kötődő fesztivál talán kevéssé ismert. A híres báli rendezvény kísérő programjai prímásversennyel, a Magyar Állami Operaház hagyományos szabadtéri koncertsorozatával, szívhalászattal és könnyűzenei koncertekkel, sőt utcabállal is kedveskedik Füred vendégeinek.

Balatonfüredi borhetek

Augusztus 9.–szeptember 1.

A nyár utolsó, ám annál reményteljesebb nyaralós hónapjában, augusztusban igazán a kedvünkben járnak a füredi borászok. Ellepik a Tagore-sétányt, hogy a Balaton legfinomabb nedűivel, ínycsiklandó étkekkel és hangulatos koncertekkel múlassuk az időt, a csodaszép nyárestéket a füredi sétányon.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei