Bezzeg a mi időnkben…

Bár a vágyott célok az elmúlt évtizedekben sokat változtak, az mégis közös a különböző generációkban, hogy az emberek szinte egész életük során gyűjtögetnek valamire. A mai fiatalok többsége kisgyermekként főleg játékokra, kamaszként márkás ruhákra, fesztiváljegyre, menő mobiltelefonra vagy éppen a közösségi hálón látott legújabb divathóbortra spórol. Fiatal felnőttként azonban – ahogy szüleik, nagyszüleik – ők is szembesülnek az egész életüket elkísérő legnagyobb vagyontárgy megszerzésének nehézségeivel. Ez a vagyontárgy pedig nem más, mint a saját lakás, a hely, ahol otthon érzik magukat, ami a biztos pontot jelenti az életükben.

Gondoljunk csak bele, nekünk mennyi időbe telt saját lakáshoz jutni azokban az években, amikor ez még sokkal kevésbé tűnt lehetetlennek! Az elmúlt évek rohamos ingatlanár-emelkedése miatt a mai fiatalok számára nagyon távoli álomnak tűnhet egy lakás megvásárlása, ahogy a kisgyermekes családok számára is egyre nagyobb nehézséget okoz, hogy otthonuk méretét a család bővüléshez igazítsák.

Természetes, hogy azt szeretnénk, ha a gyermekeinknek, unokáinknak se csak egy távoli álom legyen az otthonteremtés és megtapasztalhassák a hazaérkezés örömét egy olyan ingatlanba, amelyet magukénak tudhatnak, nem csak átmeneti albérletként lakják. Akár még csak most készülnek gyermekeink elhagyni a családi fészket, akár már unokákkal is megajándékoztak minket, már most érdemes a legfiatalabb családtagokra gondolni, hogyan segíthetjük őket lakásálmaik megvalósításában.

Erre a kérdésre hatékony választ jelenthetnek a lakás-takarékpénztárak által kínált lakás-előtakarékossági szerződések, amelyek különböző élethelyzetekre és lakáscélokra nyújtanak megoldást. Ráadásul nem is feltétlenül kell óriási összegekben gondolkoznunk, hiszen már havi néhány ezer forintos megtakarítással is segítséget nyújthatunk gyermekeink, unokáink lakhatási terveinek megvalósításához.

Ismerje meg hosszú távú, megtakarítási célú megoldásainkat a fundamenta.hu oldalon vagy vágjon bele családjával már most az otthontervezésbe az Otthontervező lakásszámlával, amely segítségével akár 2,9%-os (THM: 4,99%)1 hitelkamattal is kaphatnak lakáskölcsönt.


1 A tájékoztatás nem teljes körű, a termék részletes feltételeit a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. Általános szerződési feltételek (Üzletszabályzat) c. dokumentuma, valamint a Fundamenta-Lakászkassza Zrt. által meghirdetett akciókról és azok feltételeiről szóló hirdetmény tartalmazza. A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíjmutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM-érték 4,99%, amely az K20 számú módozatra (4 év 10 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 1 960 000 forint, ebből a lakáskölcsön teljes összege 1 001 502 forint; a kölcsönkamat mértéke évi fix 2,9%, 60 hónapos futamidőre. A hitel teljes díjában foglalt, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó díjak: 47 100 forint. Havi törlesztőrészlet 18 306 forint, a törlesztőrészletek száma 59, a törlesztőrészletek összege 1 076 238 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 1 123 338 forint. A THM értéke nem tartalmazza a jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges. A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei