Az operák királynője készül a Szegedi Szabadtérire

Verdi Aidáját nagyszerű alkotók viszik a Dóm téri színpadra: Kesselyák Gergely rendezésével, Pál Tamás vezényletével láthatják az operák királynőjét. A grandiózus látványvilágért, a lenyűgöző jelmezekért és díszletért Velich Rita és Zeke Edit felel, valamint még egy közönségkedvenc visszatérőt láthatunk: László Boldizsár a hős Radamesként áll színpadra.

Verdi világhírű operája, az Aida jubileumot ünnepel a Dóm téren, ugyanis 1939-ben mutatták be először a csillagtetős színpadon, nyolcvan év eltelt, de azóta is hatalmas érdeklődés övezi az Aidát. Ennek megfelelően igazi sztárcsapat állt össze, hogy megalkossák a Szegedi Szabadtéri új operabemutatóját.

Az Aida rendezője Kesselyák Gergely lesz, aki nemcsak Liszt-díjas karmesterként, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatójaként és a Magyar Állami Operaház első karmestereként ismerhetünk, hanem sikeres operarendezőként is. A Szegedi Szabadtérihez nemcsak a művészeti vezetői tevékenysége, hanem a nagy sikerű operarendezései is kötik: a két-két éven át játszották a Nabuccót és a Turandotot.

Pál Tamás

Pál Tamás Liszt-díjas karmester életében különleges szerepet tölt be Verdi Aidája, ezzel az operával kezdődött el nemzetközi karrierje a Caracasi Operaház megnyitóján. A kiváló művész jövő nyáron ismét utánozhatatlan módon tolmácsolja a Szegedi Szabadtéri közönségének a nagy olasz mester remekét.

László Boldizsár

Nemcsak az alkotók, hanem a szólisták közül is fény derült egy nagy visszatérőre: László Boldizsár énekli a hősszerelmest, Radamest. A népszerű és kiváló tenorista a Szegedi Szabadtérin énekelheti először Radames szerepét, épp ezért a szokásosnál is nagyobb izgalommal várja az ötödik évadát a Dóm téren.

Az Aida mindig magában hordozza a grandiózus látványvilág ígéretét, ahogy a Szegedi Szabadtéri méretei is. Ezt az ígéretet július 26-án és 27-én két nagyszerű, a Dóm téri színpadot jól ismerő tervező váltja valóra: Zeke Edit a díszletért, Velich Rita a jelmezekért felel. A többszörös díjnyertes díszlet- és jelmeztervezők közösen már például a nagy sikerű Turandotban is bizonyították, milyen rendkívüli látványvilágot képesek alkotni.

Ha csak számokban gondolkodunk, akkor már az is árulkodó a másfél évtizede nem látott operáról, hogy a közel ezer négyzetméteres színpadon 130 fős kórus fogja zengeni az Aida legszebb szólamait 2019. július 26-án és 27-én.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei