Allergiásoknak ajánlott a sószoba

 

Az allergiásoknak már most gondolniuk kell hogy hamarosan ismét elindul a pollenszezon. A tünetek enyhítésére már most segíthet a sószoba.

Ha azt mondjuk, allergia, a legtöbben a tavaszra és a nyárra gondolnak. Legalábbis a betegséggel összefüggő panaszok jelentkezésének időszakát tekintve ez a két évszak él a köztudatban. Sokan úgy gondolják, hogy csak a tavaszi hónapokban kezdődhet virágzás, és csakis ekkor szükséges elkezdeni az allergia elleni védekezést. Sajnos ez manapság már nem így van. Mivel egyre enyhébbek a telek, a pollenek is hamarabb kezdenek „dolgozni”. Pár éve már januárban sem ritka, hogy valakinél pollenallergiás tünetek jelentkeznek. Különösen a mogyoróra és az égerre érzékenyek lehetnek azok, akiknek előbb kell megkezdeni a felkészülést.

Manapság nincs átmenet, a hidegből egyből jöhet egy olyan enyhe idő, ami szó szerint berobbantja a természetet. A téli időszakban sokan mennek fürdőzni. A fürdőkben pedig általában lehet sószobában, sókamrában relaxálni. A só köztudottan enyhíti az allergiás panaszokat, illetve segíti felkészíteni a szervezetet a szezonra. De ez csak az egyik ok, amiért a téli időszakban érdemes sókamrában töltődni. Ahogy az allergiás panaszokra jó hatással van a só, úgy más légúti betegségek leküzdésében és megelőzésében is segíthet. Az ilyen panaszoknak pedig most van a szezonja, úgyhogy nem kérdés: a wellness során sószobában is ajánlott egy kicsit lazítani.

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei