Érdemes idén is bevenni a Gyulai várat

Elkezdődött a Gyulai Várszínház 54. évada, augusztus 13-ig ötven programot, három új színházi bemutatót és öt fesztivált rendeznek.

Csütörtökön, a „nulladik napon” az ExperiDance-társulat Nostradamus – Világok vándora című előadásával veszi kezdetét a nyári színházi évad, amelynek hagyományos nyitánya a péntektől vasárnapig tartó Körös-völgyi Sokadalom Összművészeti Fesztivál lesz.

Jazz

A másfél hónapos évad során megrendezik a 13. Nemzetközi Shakespeare Fesztivált, amelynek kiemelt vendége az izraeli Malenki Theatre lesz. Idén is lesz Vár Blues és Vár Jazz Fesztivál, valamint Irodalmi Humorfesztivál.

Színház

A várszínház három új bemutatóra készül: Kulcsár Noémi koreográfus rendezi a Szentivánéji álom című táncjátékot, Beczásy Áron Arany János A nagyidai cigányok című művét, Balázs Zoltán pedig Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című darabját viszi színre.

A kínálatban szerepel Csehov Sirálya, amelyben mások mellett Oszvald Marika, László Zsolt és Trokán Nóra lép fel. Alföldi Róbert főszereplésével lesz látható Molnár Ferenc Egy, kettő, három című darabja, ifjabb Vidnyánszky Attila rendezésében pedig a Liliomfi. Klasszikusok is szerepelnek a repertoáron, így például a Római vakáció című romantikus zenés produkció, vagy az idén ötvenéves Hair musical. De komolyzene, felolvasószínház, mesejáték és kiállítás is szerepel az évad kínálatában.

Lesz pálinka is!

A részletes program a www.gyulaivarszinhaz.hu oldalon tekinthető meg. Az meg már mi tesszük hozzá az MTI anyagához, hogy nem kell félni: kiváló borok és pálinkák is lesznek, a kicsiket és kevésbé bátrakat pedig remek cukrászdák és fagyizók kényeztethetik.

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei