Verselés, zene és stand-up a júliusi Borteátrumon

Július 8-án, péntek délután akár egyből munkából érdemes Etyekre indulni, hiszen már 14 órakor nyitnak a pinceajtók és verssel, zenével, stand-uppal telnek meg a helyi színpadok.

Fantasztikus pénteki hangulattal vár minden érdeklődőt a júliusi Borteátrum, az egész heti munka utáni jól megérdemelt pihenést ezért jó ötlet Etyeken kezdeni. Már délután 2 órától nyitnak a pinceajtók és egy hűvös fröccsel lazíthatunk, izgalmas helyi ízekkel hangolódhatunk az érdekes programokra. Zene, humor, vers; mindenki megtalálja majd a kedvére valót.

Káli Gergelynek és a Budai Projectnek köszönhetően egy fúziós est szem- és fültanúi lehetünk, ahol a dalszövegek versekké, a versek pedig dalszövegekké válnak. A Borszínpadon pedig a Dumaszínház egyik nagyágyúja, Csenki Attila teszi majd próbára a „nevetőizmainkat”. Ha szeretnénk egy kicsit bepillantani a kulisszák mögé, akkor egy vezetett kóstolóval egybekötött pincetúrán is részt vehetünk, ha pedig egy kis mozgástól sem riadunk vissza, akkor lehet e-bike-ot is bérelni, amellyel bármelyik etyeki helyszín könnyedén elérhető. Az estét pedig biztosan senki nem fogja kihagyni, hiszen este 8 órától 11-ig vérpezsdítő zenékkel és varázslatos szőlős környezetben várhatjuk a naplementét.

Egyúttal érdemes az augusztus 12-t is szabaddá tenni a naptárunkban a beszédes elnevezésű augusztusi Akusztik részére, de előtte böngésszük végig a júliusi kínálatot!

Programok:

Kalmárbor

A pincészet termékeinek kóstolója és vására.

Árpás Laci sonkamester

2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek. Kemencés és grillételek.

Rezeda terasz

16 órától: Verselés és a zene ötvözése egy kellemes vacsora felett. Káli Gergely fellépése a Budai Projecttel.

Ételkínálat: Csirkés enchiladaleves, dinnye gazpacho fetasajttal,  kolbászos-szalonnás lecsó galuskával, whiskys mézes csirkemell almás zelleres coleslaw-val, aszalt paradicsomos, chilis,  mozzarellás grillszendvics friss salátával, töltött paprika főtt burgonyával, vörösboros bárányegytál,  egészben sült sertéstarja édes savanyú paprikával, jázminrizzsel, meggyes-túrós pohárkrém,  nektarinos, sárgadinnyés gyümölcsrizs.

Orosz Gyula Családi Pincészet

A pincészet borainak vására és kóstoltatása.

Stelázsi – Kultúrspricc

16.00 és 18.00 óra: Az Akt Duó és Palóc Eszter századelős kupléválogatásai.

Ínyencségek: magyaros hidegtál (házi kolbász, sonka, tojás, szalonna, tepertő, zöldségek, friss kenyér), sajttál (válogatás kecske- és tehénsajtokból, szőlő, bagett hazai termelőtől), grillezett húsok, (csirke, tarja), mákos guba házi vaníliaöntettel.

Rókusfalvy-birtok

18.00–19.00 óra: Pincetúra pohárral a kézben.

19.00–19.45 óra: Csenki Attila stand-up a Borszínpadon.

20.00–23.00 óra: Dj Benski.

Optimus Winery

Kézműves borok és gyöngyöző borok. Különleges borkoktélok: vintonic, bodzablanc, aperol spritz. Limonádé frissen facsart citromból, igény szerint uborkával. Tortillachips többféle ínyenc házi mártogatóssal, vegán és gluténmentes verzióban is.

Hegedűs Sajtműhely

Bevezetés a kézműves sajtkészítés rejtelmeibe, kóstolók.

Call Now Button