Keresik az ország legjobb fagyiját

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén is meghirdeti Az év fagylaltja versenyt. A koronavírus-járvány miatt a jelenlegi helyzetben idén is elmarad a fesztiváljellegű rendezvény, így a 2020-ban jól bevált, kétfordulós módon – régiós elődöntők, országos döntők – rendezik meg a versenyt.

A verseny célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.

Három kategóriában lehet nevezni:

  • fagylaltozók, cukrászdák,
  • alapanyaggyártók, forgalmazók,
  • erdő-mező ízei.

Utóbbit az „Egy a természettel” vadászati és természeti világkiállítás tiszteletére hirdették meg, melyben a cukrászdák és fagylaltozók nevezhetnek.

Erdő-mező ízei

Az Erdő-mező ízei kategóriába olyan fagylaltok nevezését várják, melyek jellegzetes, meghatározó ízei Magyarország erdeiben és mezein megtalálható összetevőkből erednek.

Felhasználásra javasolt alapanyagok:

  • homoktövis, áfonya, bodza, málna, szeder, szamóca, berkenye, som, kökény,
  • mogyoró, gesztenye, mandula, fenyőmag,
  • szarvasgomba, vargánya, kakukkfű, kapor, menta,
  • csipkebogyó, méz, kamilla, levendula, turbolya, citromfű.

Nevezési határidő minden kategóriában: 2021. június 15.

A régiós elődöntők időpontjai: 2021. június 21–22.

A döntő időpontja: 2021. július 5.

Az ünnepélyes eredményhirdetést is ezen a napon tartják a budapesti Zila kávéház – Krisztina cukrászdában.

Call Now Button