Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Élményszüret a etyeki Gasztrosétányon

2018.-10.-20. - 2018.-10.-21.

A piknikek után megkezdődik az őszi-téli szezon az etyeki Gasztrosétányon. Ebben az időszakban három tematikus eseménnyel is készülnek a helyiek és bíznak benne, hogy igazi indián nyárhoz méltó időben fogadhatják az éhes és szomjas érdeklődőket. 

A szezon az Élményszüret a Gasztrosétányon elnevezésű rendezvénnyel kezdődik. Bár idén az egész országban nagyon hamar kezdődött a szüret és Etyeken is leszedték már a szőlőt, élményeket itt mindig, most is lehet majd szüretelni. A pincékben pedig lehet kóstolni mustot, murcit, sőt helyenként már újbort is, bár ez utóbbinak hagyományosan Márton-napon van az ideje. Szerencsére arra az alkalomra is készülnek majd a helyiek.

Nagyon sokféle finomságot lehet itt majd megkóstolni a körte- és sütőtökkrémlevestől a mustban pácolt kacsacombon és különböző délvidéki finomságokon és kacsamájas zsíros kenyéren keresztül a tunkedliig és a vörösboros csokitortáig. Sőt a csokoládéműhelyben a bonbonkészítő workshopon saját magunk is elkészíthetjük a kedvenc édességünket. Természetesen a tüzes pálinkák és zamatos borok sem maradhatnak el!

Az Élményszüret után Libadalommal jelentkeznek a szervezők – amelynek keretein belül rendezik meg a már hagyományos libafuttatást –, karácsony előtt pedig Advent a Gasztrosétányon címmel szerveznek nyitott pincét a helyi kézműves vállalkozók részvételével. Lássuk tehát a dátumokat, amikor különösen érdemes lesz az etyek-budai borvidék szívébe látogatni!

  • Élményszüret a Gasztrosétányon: 2018. október 20–21.
  • Libadalom a Gasztrosétányon: 2018. november 11.
  • Advent a Gasztrosétányon: 2018. december 2.

Az Élményszüret pincéinek programja és kínálata:

  1. Gingalló Csokoládéműhely (szombaton tart nyitva)
  • Bonbonszüret – kézműves bonbonok és díjnyertes csokoládék kóstolója
  • Forró csokoládé – nem csak sofőröknek!
  • 10 óra: Bonbonkészítő workshop
  • 14 óra: Csokikészítő bemutató
  1. Aubergine Pince
    • Őszi rozmaringos körteleves és sütőtökkrémleves
    • Barna sörös pulled chicken szendvics
    • Grillcsirke és tarja görög tésztasalátával
    • Körtés, ricottás pohárkrém
  2. Desszert Pince
  • Vörösboros csokitorta, gesztenyés vaníliatorta és friss almás pite
  1. Milán Pince
  • Szüreti töltött káposzta
  • Mustban pácolt kacsacomb birsalmás, pezsgős káposztával
  • Almás és meggyes pite
  • Házi szörpök, bor- és pálinkakóstoló
  1. Erdélyi Ízek Udvara és Sobol Pincészet
  • Szőlőágyon sült hús körettel és erdélyi miccs faszénen sütve
  • Parasztcsorba húsgombóccal
  • Tarpa pálinkák (fürtös meggy, szilva, Vilmos körte, kajszi)
  • A Sobol pincészet borai
  1. Árpás Laci sonkamester pincéje
  • 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
  • Délvidéki ízek, kemencés és grillételek
  • Tárkonyos csirkeraguleves, sonkatál, marhapofa, BBQ-sertésborda hagymás tört burgonyával, házi savanyúságok
  1. Halmi Pince
  • Szörpök, gyógynövények, folyó borok és borpárlatok kóstolója és vására
  1. Château Újhegy
  • Egytálételek, palacsinta, etyeki bor
  1. Kácsor „Kíra” Pince
  • Libatepertőkrémes kenyér, lecsó és bableves
  • Házi rétesek, kézműves juhtúrós pogácsa és házi sütemények
  • Gyümölcspálinkák és borkóstoltatás
  • Alma-, körte- és dióvásár
  1. Tátrai Pincészet
  • A pincészet borainak kóstolója és vására
  1. Rezeda Terasz
  • Nyírségi gombócleves, pörkölt és krumpliprósza
  • Édesburgonya-gnocchi és mézes almás fánk
  • Forralt bor kardamommal
  1. Berényi Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek), Vabrik Pince (Etyek)
  • Helyben sütött pusztaburger pirított parasztkenyérrel
  1. Debreczeni–Ferenczi Családi Borászat (Szekszárd)
  • Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására
  • Grillételek, zsíros kenyér és rétes
  1. Dvorák Pince
  • Szüreti babgulyás, csülkös körmös pacal, pincepörkölt
  • Sült oldalas és csülök párolt káposztával, grilltál
  1. Etyeki sajtútállomás
  • Sajtkülönlegességek kóstolója és vására
  1. Rókusfalvy-birtok:
  • A birtok borainak kóstolója és vására
  • Must- és murcikóstoló
  • Borkorcsolyák: kacsamájas zsíros kenyér és friss házi pogácsa
  1. Buzál-Mórocza Pince:
  • Sváb hagyományok a konyhában: „Tunkolj” velünk tunkedlit!
  • Friss must

Részletek

Kezdés:
2018.-10.-20.
Vége:
2018.-10.-21.

Helyszín

Etyek, több helyszínen
Telefon:
(23) 50-1234
Honlap:
https://etyekipiknik.hu
Call Now Button