Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
- Ez az esemény elmúlt.
Élményszüret a etyeki Gasztrosétányon
2018.-10.-20. - 2018.-10.-21.
A piknikek után megkezdődik az őszi-téli szezon az etyeki Gasztrosétányon. Ebben az időszakban három tematikus eseménnyel is készülnek a helyiek és bíznak benne, hogy igazi indián nyárhoz méltó időben fogadhatják az éhes és szomjas érdeklődőket.
A szezon az Élményszüret a Gasztrosétányon elnevezésű rendezvénnyel kezdődik. Bár idén az egész országban nagyon hamar kezdődött a szüret és Etyeken is leszedték már a szőlőt, élményeket itt mindig, most is lehet majd szüretelni. A pincékben pedig lehet kóstolni mustot, murcit, sőt helyenként már újbort is, bár ez utóbbinak hagyományosan Márton-napon van az ideje. Szerencsére arra az alkalomra is készülnek majd a helyiek.
Nagyon sokféle finomságot lehet itt majd megkóstolni a körte- és sütőtökkrémlevestől a mustban pácolt kacsacombon és különböző délvidéki finomságokon és kacsamájas zsíros kenyéren keresztül a tunkedliig és a vörösboros csokitortáig. Sőt a csokoládéműhelyben a bonbonkészítő workshopon saját magunk is elkészíthetjük a kedvenc édességünket. Természetesen a tüzes pálinkák és zamatos borok sem maradhatnak el!
Az Élményszüret után Libadalommal jelentkeznek a szervezők – amelynek keretein belül rendezik meg a már hagyományos libafuttatást –, karácsony előtt pedig Advent a Gasztrosétányon címmel szerveznek nyitott pincét a helyi kézműves vállalkozók részvételével. Lássuk tehát a dátumokat, amikor különösen érdemes lesz az etyek-budai borvidék szívébe látogatni!
- Élményszüret a Gasztrosétányon: 2018. október 20–21.
- Libadalom a Gasztrosétányon: 2018. november 11.
- Advent a Gasztrosétányon: 2018. december 2.
Az Élményszüret pincéinek programja és kínálata:
- Gingalló Csokoládéműhely (szombaton tart nyitva)
- Bonbonszüret – kézműves bonbonok és díjnyertes csokoládék kóstolója
- Forró csokoládé – nem csak sofőröknek!
- 10 óra: Bonbonkészítő workshop
- 14 óra: Csokikészítő bemutató
- Aubergine Pince
- Őszi rozmaringos körteleves és sütőtökkrémleves
- Barna sörös pulled chicken szendvics
- Grillcsirke és tarja görög tésztasalátával
- Körtés, ricottás pohárkrém
- Desszert Pince
- Vörösboros csokitorta, gesztenyés vaníliatorta és friss almás pite
- Milán Pince
- Szüreti töltött káposzta
- Mustban pácolt kacsacomb birsalmás, pezsgős káposztával
- Almás és meggyes pite
- Házi szörpök, bor- és pálinkakóstoló
- Erdélyi Ízek Udvara és Sobol Pincészet
- Szőlőágyon sült hús körettel és erdélyi miccs faszénen sütve
- Parasztcsorba húsgombóccal
- Tarpa pálinkák (fürtös meggy, szilva, Vilmos körte, kajszi)
- A Sobol pincészet borai
- Árpás Laci sonkamester pincéje
- 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
- Délvidéki ízek, kemencés és grillételek
- Tárkonyos csirkeraguleves, sonkatál, marhapofa, BBQ-sertésborda hagymás tört burgonyával, házi savanyúságok
- Halmi Pince
- Szörpök, gyógynövények, folyó borok és borpárlatok kóstolója és vására
- Château Újhegy
- Egytálételek, palacsinta, etyeki bor
- Kácsor „Kíra” Pince
- Libatepertőkrémes kenyér, lecsó és bableves
- Házi rétesek, kézműves juhtúrós pogácsa és házi sütemények
- Gyümölcspálinkák és borkóstoltatás
- Alma-, körte- és dióvásár
- Tátrai Pincészet
- A pincészet borainak kóstolója és vására
- Rezeda Terasz
- Nyírségi gombócleves, pörkölt és krumpliprósza
- Édesburgonya-gnocchi és mézes almás fánk
- Forralt bor kardamommal
- Berényi Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek), Vabrik Pince (Etyek)
- Helyben sütött pusztaburger pirított parasztkenyérrel
- Debreczeni–Ferenczi Családi Borászat (Szekszárd)
- Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására
- Grillételek, zsíros kenyér és rétes
- Dvorák Pince
- Szüreti babgulyás, csülkös körmös pacal, pincepörkölt
- Sült oldalas és csülök párolt káposztával, grilltál
- Etyeki sajtútállomás
- Sajtkülönlegességek kóstolója és vására
- Rókusfalvy-birtok:
- A birtok borainak kóstolója és vására
- Must- és murcikóstoló
- Borkorcsolyák: kacsamájas zsíros kenyér és friss házi pogácsa
- Buzál-Mórocza Pince:
- Sváb hagyományok a konyhában: „Tunkolj” velünk tunkedlit!
- Friss must