böngészés Tag

mentes

A mentes címkével ellátott cikkekben a szabadidő rovatba a mentes címkével kapcsolatos cikkeket, tartalmakat gyűjtöttük össze. Válogasson seniorplus.hu életmód magazin címkéi között, hogy érdeklődési kőre alapján tudjon tartalmakat választani.

Az ételintoleranciával élőket is érzékenyen érintette a drágulás

Az élelmiszerárak drágulása talán még érzékenyebben érintette a mentes termékeket fogyasztókat, hiszen ezek az élelmiszerek eleve a drágább árkategóriába esnek. Világosan látható tendencia, hogy egyre többen választják azt a megoldást, hogy a kész termékek helyett a hozzávalókat vásárolják meg, hogy otthon olcsóbban készítsék el a pékárukat.

Kiegyensúlyozottan étkezzen!

Sok a tévhit az úgynevezett reformételekkel kapcsolatban – figyelmeztet a Semmelweis Egyetem szakértője. Glutén vagy laktóz nélküli ételek fogyasztása az ünnepi szezonban (is) szükségtelen az egészségesek számára. Sőt, nem kizárt, hogy a mentes ételekkel még több kalóriát viszünk be, mintha a hagyományos élelmiszereket fogyasztanánk.

Nem lehetetlen többé a tökéletes és egészséges bejgli elkészítése

Közeledik a karácsony és vele együtt a nagy közös étkezések, a finom sütemények időszaka. Sokaknak ez komoly kihívást jelent, akár azért, mert el kell készíteni, vagy épp azért, mert meg kell enni, mi több ellent kell állni nekik. Becslések szerint évente 20 százalékkal emelkedik azok száma, akik az egészségtudatos táplálkozást választják, így egyre több ünnepi menünél merül fel, hogy cukormentes, szénhidrátcsökkentett változatban készüljön el.

Havi 10–25 ezer forintot költ a többség mentes, diétás termékekre

Nemrég elkészült hazánk első átfogó kutatása arról, hogy az étkezésekkel összefüggő érzékenységek milyen mértékben és módon érintik a lakosságot. A Szafi – online, névtelen – kérdőívét több mint tízezren töltötték ki. A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók nagyjából 85 százaléka követ valamilyen speciális étrendet, háromnegyedük pedig legalább havonta 10 ezer forintot költ mentes, diétás termékekre. Ipsits Anita és Ipsits Gábor, a cég ügyvezetői az eredményeket értékelve arról beszéltek, az emberek kezdenek „felébredni”,…

A tudatos táplálkozás dominálja az online bevásárlói kosarakat

Tendenciaszerűen alakulnak át a magyar fogyasztók virtuális bevásárlókosarai: az egészségtudatos életmódot követők, a tökéletes nyári alakra vágyó fogyasztók és az ételintoleranciával küzdők egyaránt növelik a keresletet az adalékanyagoktól és kezelőszerektől mentes, gluténmentes és csökkentett szénhidráttartalmú termékek iránt. Csikós Zsolt, a 100 százalékban magyar tulajdonban lévő Coop Online Kft. vezetője elmondta, a piac egészén látszik, hogy évszaktól függetlenül egyre inkább odafigyelnek az étkezésükre az emberek.

Új alapítvány segíti az ételallergiás magyar családokat

Minden hetedik ember allergiás Magyarországon, köztük sokan az ételek gyakori összetevőire. Különösen nagy gondot jelenthet ez a szerényebb keresetűeknek, hiszen az adalékanyagok nélkül készült glutén- vagy tejmentes élelmiszerek drágábbak, mint a hagyományosak. A most létrejött Ételallergiás és Ételintoleranciás Gyermekekért és Családokért Alapítvány az ő mindennapjaikat is megkönnyítheti.

„Mentés másként”

A magyarok többsége nem mer elsősegélyt nyújtani, pedig ezerből legalább négyszáz ember megismerte már az újraélesztés technikáját, elméletben. Ha abban a bizonyos „arany öt percben”, az összeesés utáni pillanatokban azonnal megkezdenék az újjáélesztést, évente több ezer magyar ember életét lehetne megmenteni – hívja fel a figyelmet a Médiaunió Alapítvány a mentők napján, május 10-én. Az alapítvány egyben elindítja országos társadalmi célú kampányát „Mentés másként” címmel, amelyben az elsősegélynyújtás és a véradás…

Több sört, mint tejet adtak el

Az alapvető élelmiszerek mellett a sör volt a legkelendőbb terméktípus 2021-ben – derült ki a Coop Online kutatásából, amelyből azt is megtudhattuk, hogy az ásványvíz, az energiaital és az diétás termékek sem hiányozhatnak a magyarok polcairól.

Cukormentes bacon

Sokak számára meglepő lehet, de tény, hogy a polcokon található húsipari termékek nagy része kis mennyiségű hozzáadott cukrot is tartalmaz. Ez alól a bacon sem kivétel, a pácolás során márkánként változó mennyiségben némi cukor is felhasználásra kerül. A tudatosan táplálkozóknak viszont jó hír, hogy a magyar piacon is megtalálhatóak „cukormentes” bacontermékek. Ezt legbiztonságosabban úgy állapíthatjuk meg egy termékről, amelyek összetevői között nem csak önmagában a cukor nem szerepel, de a dextróz és a maltodextrin sem,…
Call Now Button