Borkorcsolya

Etyek, 2023. január 21.

Január 21-én a Borkorcsolyával folytatódik az Etyeki Piknik 12 rendezvénysorozat. Etyek szerelmesei jól tudják, hogy ez csupán az első idei esemény, hiszen hónapról hónapra jönnek majd az izgalmas tematikus programok.

Igazán hangulatos elnevezést kapott az idei első Gasztrosétány-esemény: a Borkorcsolya a nevéhez méltó izgalmas programokkal és gasztronómiai kínálattal vár minden érdeklődőt. Érdemes tehát január 21-én Etyekre látogatni, hogy igazán jóízűen kóstoljunk bele az új évbe, raktározzunk be minél többet a finom téli falatokból! Az év első Etyeki Piknikjén biztosan jól fog csúszni a sokféle gőzölgő forralt bor, tea, puncs, grog, forró csoki és számos vérpezsdítő ital. Természetesen nem hiányozhatnak mellőlük a gasztromeglepetések sem: akár a disznótoros finomságok, akár a szarvaspörkölt híve vagy, a megfelelő harapnivaló borpárosítással várnak rád a helyszínek. Falatozás közben hallgathatsz jazzt élőben vagy lemezen, de hüttés harmonika is gondoskodik a szívmelengető etyeki alaphangulatról.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy idén is az „Egész évben Etyek” mottójukat fogják követni, amelynek megfelelően havonta jelentkeznek majd tematikus, borkulturális eseményeikkel, a jól ismert etyeki hangulattal, így februárban a Pincenyitogató, márciusban pedig a Dűlőbisztró következik majd. A piknik weboldalán a teljes év programja elérhető már, alább pedig a Borkorcsolya kínálata böngészhető végig:

Programkínálat

Kalmárbor

A Kalmárbor szeretettel várja vendégeit egy finom borra, fröccsre vagy egy forró teára.

Aubergine Pince

Etyeki padlizsánkrém és zakuszka

Disznótoros tál

Grillezett szűzérme sajtmártással, spagettivel

14–22 óra: Etyeksession 4 dj-vel (Copyzor, Rizkid, Mrson, Leap Seconds)

The Vine hrvstd for you

Kedvenc The Vine-tételek:

Eloquent: száraz, nem mindennapi Cserszegi fűszeres–Bianca házasítás

Zöldbor: a portugál vinho verde stílusában Zöldvelteliniből készült száraz, élénk savaival csábító borkülönlegesség

Etyek Shade of Gray: száraz, elzászi stílusú elegáns pinot gris

More Than Words: félszáraz Sauvignon blanc, gyöngyöző borkülönlegesség

Balian Grande Cuvée: vadonatúj zászlóshajótétel, egy száraz kései szüret Zenit–Zöldveltelini házasítás, amely féléves finomseprős, majd féléves zempléni tölgyes érlelést kapott, ez a megismételhetetlen alkalmak bora

Kézműves házi szörpök

Zoád Wine

Különleges, több száz éves és újkori recept alapján készített forralt borokat kóstolhatunk a pincészetnél a Borivók Társaságával közös program keretében.

Erdélyi ízek udvara

Megszokott erdélyi finomságaik mellett idei évtől a vegetáriánus vendégeket a nemzetközi konyha legjobb ízeivel várják. Januárban az indiai kultúrából merítve édesburgonyás, csicseriborsós curryt kóstolhatunk náluk.

További kínálatunk mindenevő vendégeink számára:

Húsgombócos parasztcsorba

Erdélyi miccs faszénen sütve

Házi nyújtott rétes (túros, mákos-meggyes)

Szijjártó Előd borász borai

Etyeki szőlőpálinka

Újhegyi Kerekes Pince

A ház bora és pálinkája mellett a bárhangulatért forró koktélok, rumos tea, forró puncs, forralt bor, grog és forró csoki felel.

A ház különlegessége a kecskefasírt, de lesz zsíroskenyér is.

Árpás Laci sonkamester

2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek

Délvidéki ízek: kemencés és grillételek

Rezeda-terasz

Előveszik a bakelitlemez-gyűjteményüket. Nosztalgiázzunk velük miközben az etyeki borászatok színe-javának borkorcsolya-ajánlatait kóstoljuk Dudok János konyhafőnök összeállításában:

Borleves habgaluskával, pirított mandulával

Jókai-bableves füstölt csülökkel

Mozzarellás arancini, sült paradicsommártással, parmezánropogóssal, namekogombával

Baconbe göngyölt sertésszűz vörösáfonyás gesztenyekrémmel töltve, burgonyapürével

Vaslapon sült sertéstarja füstös kápiaraguval, házi steakburgonyával

Rozmaringos báránycsülök gratinburgonyával

Szilvalekváros mákosgubafelfújt tojáslikőrhabbal

Forró kardamomos rozéval, etyeki kávéval, sörökkel, saját készítésű szörpökkel várják a hozzájuk érkezőket.

Orosz Gyula Családi Pincészete

Vásároljunk palackos tételeikből az első negyedévben, és legyünk  mi is borklubtagok! Részletek a pincészetnél.

Stelázsi – Kultúrspricc

A hagyományőrző helyszín ínycsiklandó gasztronómiai kínálattal várja vendégeit: fő fogásuk a szarvaspörkölt vörösborosan, borókabogyóval, hagymás törtburgonyával.

Borkorcsolyáik:

Magyaros hidegtál, 100% szürkemarhakolbász, őzszalámi

Libatepertő

Sajttál és válogatás különleges sajtokból, gyümölcs, pirítós, olívabogyó

Tepertős és zsíros kenyér lilahagymával, paradicsom, fűszerpaprika

Sós és édes meglepetés – desszertválogatás, sajt

Etyeki borsor a Haraszthy Pincészetből

Debreczeni Családi Pincészet

A Debreczeni Pince az alábbi programokkal várja vendégeit:

„Neuberger Hütte” a Debreczeni Pincében, avagy alpesi hangulatú sí- és korcsolyaszünet az Újhegyi úton.

Melegedő tábortűz az épület előtt

13–18 óra: Harmonikazene a fűtött télikertben

Ételek:

Májgaluskaleves

Székelykáposzta

Bajor fehér kolbász, bajor káposztával és édes mustárral

Sült oldalas

Kocsonya

Apfelstrudel vaníliaszósszal

Kaiserschmarrn (Császármorzsa) házi baracklekvárral

Pecsenyezsíros kenyér

Italok:

Etyeki és szekszárdi borok és kétféle forralt bor

Citromos „menzatea”

Rókusfalvy-birtok

10.30 óra: Matinévetítés

11.00 óra: Ínyencségeket tálal a Rókusfalvy fogadó

13.00 óra: Pincetúra pohárral a kézben

14.00 óra: Élőzenei koncert – Estage Duo Jazz

Hegedűs Sajtműhely

11 órától 2 személyes Sajtvarázs tál (sült szijjács, héjában sült burgonya, kukoricacsipsz, bagett, répahasábok)

15 óra: Tárlatvezetés sajtkóstolóval – jelentkezés és bővebb információ: hegedussajtmuhely.hu

Minden megvásárolt sajttálhoz és pohár borhoz sajtcsipszet kínálunk.

Call Now Button