Az év fagylaltja 2022

Az év fagylaltja versenyre idén a négy kategóriában összesen 74 fagylalt nevezett. Kötelező íz idén sem volt. A döntőbe a kézműves kategóriákban 12 fagylalt került, melyeket a versenyzőknek a zsűri jelenlétében kellett elkészíteniük.

A nagyközönség számára legizgalmasabb kategóriában, a cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenyében a győztes Dobó Norbertnek, a balatonfüredi Füredi fagyizó cukrászmesterének a „Szőke zserbó” fantázianevű kreációja lett.

Dobó Norbert

A Magyar Cukrász Ipartestület 2022-ben 25. alkalommal rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő Az év fagylaltja versenyt. Idén is lehetett nevezni „M-Mentes” kategóriában is olyan fagylaltokkal, melyek nem tartalmazhatnak hozzáadott cukrot, glutént, laktózt, tejfehérjét. Ezek a fagylaltok egyre népszerűbbek a tudatos táplálkozási igényű, illetve a különböző ételintoleranciával élő vendégek körében.

A rendkívül erős mezőnyben a következő eredmények születtek:

I. kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

Ebben a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.

„Szőke zserbó”
  • Aranyérmes és egyben Az év fagylaltja vándorkupa győztese: „Szőke zserbó”
    Dobó Norbert, Füredi fagyizó, Balatonfüred

    „Lazy Berry”
  • Ezüstérmes: „Lazy Berry” – Ladányi László, Ladányi cukrászda, Szeghalom
  • Bronzérmes: „Tökmag málna” – Novák Ádám és Elek Rita, REÖK Kézműves cukrászda, Szeged
„Szilvás fekete tea”

„M-Mentes” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

  • Aranyérem: „Szilvás fekete tea” – Wilheim Dávid, Pingvin fagylaltozó és cukrászda, Balatonmáriafürdő

    „Tök jó”
  • Ezüstérmes: „Tök jó” – Böröczky-Asztalos Ágnes, Margaréta fagyizó, Balatonszemes

    „Csokoládé-kókusz sorbet”
  • Bronzérmes: „Csokoládé-kókusz sorbet” – Reif Ferenc, Dock cukrászda, Polgárdi

C kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye

  • Aranyérem: „Szilvás mandula ropogós granolával” – Rétfalvi Attila, Master Martini Kft.
  • Ezüstérmes: „Conselice” – Rétfalvi Attila, Master Martini Kft.
  • Bronzérmes: „Balaton szele” – Nagy László, Békás Kft.

„C/M-Mentes” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye

  • Aranyérem: „Ribizlis mákfagylalt” – Cseri Róbert, KEN Carpathia Kft.
  • Ezüstérmes: „Cukormentes fekete ribiszke” – Szabados Norbert, König-Units Kft.
  • Bronzérmes: „Fűszeres meggy” – Rétfalvi Attila, Master Martini Kft.

Különdíjak:

  • Közönségdíj: „Bella Serrata” – Benkő Péter, IREKS-Stamag Kft.
  • Szakmai szervezetek különdíja: „Mogyoró yuzu málna” – Marsa Éva Heléna, Vanília & Gelarto, Nagykőrös
  • Első Magyar Fehérasztal Lovagrend különdíja: „Trópusi édenkert” – Vadócz Jenő, Promenád kávéház, Balatongyörök

www.cukraszat.net

„Eszterházy epercsoda levendulával”

A Balaton fagyija 2022

A Balatoni Turizmus Szövetség immár 9. alkalommal hirdette meg a Balaton fagyija versenyt. A versenyre összesen 15 fagyikölteményt neveztek be a Balaton környéki cukrászdák, fagylaltozók.

Az idei évben a balatonakarattyai Sissi fagyizó „Eszterházy epercsoda levendulával” fagyija nyerte el a Balaton fagyija címet.

A balatonfüredi Bagaméri fagylaltozó „Füredi napfény” fagyija, a marcali Mester étterem, cukrászda „Pálmalevélfagylalt feketeribizlijellyvel” fagyija és a balatongyöröki Promenád kávéház „Cserszegi álom” fagyija pedig különdíjat kapott a zsűritől.

Call Now Button