Visszatér Budapestre a Depeche Mode

Visszatér a magyar fővárosba a Depeche Mode: a világhírű brit együttes, amely májusban nagy sikerű, telt házas koncertet adott a Groupama Arénában 2018. február 2-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel, a Global Spirit című világ körüli turné keretében.

A Depeche Mode jelenleg is zajló koncertsorozata jelenleg a stadionfellépések európai állomásainál tart. A turnét télen folytatják, a műsor főként az idén tavasszal megjelent Spirit című stúdiólemez anyagára épül – közölte a szervező Live Nation kedden az MTI-vel.

Bejárják Európát

A koncertkörút első szakaszában, amely július 23-ig tart, Európa 21 országában, összesen 32 városban több mint 1,5 millió rajongó láthatja Dave Gahant, Martin Gore-t és Andy Fletchert játszani. A turné során a Depeche Mode kedden Frankfurtban lép fel, a további állomások között szerepel mások mellett a párizsi Stade de France, a milánói San Siro, a berlini Olimpiai Stadion, a moszkvai Otkritie Arena és a gelsenkircheni Veltnis Arena. Az európai állomásokat követően a fellépéssorozat augusztusban Észak- és Dél-Amerikában folytatódik, majd a Depeche Mode visszatér Európába, négy angliai koncerttel kezdve a téli részt, amit további fellépések követnek a kontinensen.

Töretlen a Depeche Mode népszerűsége

A Global Spirit a Depeche Mode tizennyolcadik turnéja, a zenekar három év kihagyás után lép fel ismét élőben. A csapat először 1985-ben koncertezett Magyarországon az akkori Volán-pályán. Eddig tizennégy stúdióalbumot jelentettek meg, ezek több mint húsz ország slágerlistáján jutottak a top 10-be. Több mint 100 millió eladott albummal a Depeche Mode minden idők talán legnépszerűbb elektronikus zenekara.

Fotó: Shutterstock

Akár ez is tetszhet A szerző további művei