Újabb rangos díjra esélyes Ruben Brandt

Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült akcióthrillere a Pixar és a Disney legújabb alkotásaival versenyez az International Press Academy Satellite díjáért az animációsfilm-kategóriában. A díjatadó februárban lesz Beverly Hillsben – közölte a Filmalap. 

Az International Press Academy évről évre díjazza az év legjobb filmjeit különböző kategóriákban. A 20 ország újságíróiból, bloggereiből és sajtófotósaiból álló nemzetközi szervezet a napokban jelentette be a 2018-as Satellite-díjak jelöltjeit. A tagok szavazatai alapján az egész estés animációs film kategóriában a Ruben Brandt, a gyűjtő mellett a Hihetetlen család 2. (Pixar), a Kutyák szigete című Berlinale-díjas Wes Anderson-film, a Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph (Walt Disney), valamint a Liz és a kék madár és a Mirai – Lány a jövőből című japán animék indulhatnak – áll a közleményben.

Flesch Andreát a Colette című Keira Knightley főszereplésével készült és nagyrészt Magyarországon forgatott angol–amerikai életrajzi filmért jelölte az International Press Academy a legjobb jelmeztervező Satellite-díjára.

Milorad Krstic egyedi látványvilágú akcióthrillerében, a Ruben Brandt, a gyűjtőben a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage-elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és izgalom keveredik.

A Ruben Brandt, a gyűjtő világpremierje nyáron volt a locarnói filmfesztiválon, az alkotásról világszerte lelkes kritikák jelentek meg, azóta világszerte műsoron van a nagy presztízsű fesztiválokon. A Filmalap nemzetközi értékesítési részlege – a HNFF World Sales – a film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics (SPC) amerikai forgalmazónak értékesítette szeptemberben.

Milorad Krstic filmje nemrég elnyerte a legjobb egész estés alkotás díját Bukarestben, majd a sevillai fesztiválon a legjobb forgatókönyv, a legjobb első film és az andalúz forgatókönyvíró szövetségdíjával is kitüntették.

A Ruben Brandt, a gyűjtő szerepel az év 25 legfontosabb animációs filmje között, melyeket beneveztek a legjobb egész estés animáció Oscar-díjára.

A hazai mozikban országszerte november 15. óta van műsoron a Ruben Brandt, a gyűjtő a Mozinet forgalmazásában. A zenét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina, Milorad Krstic és Kurdy-Fehér János végezte.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei