Újabb klasszikus, ezúttal Miamiban

Roger Federer és Rafael Nadal játssza a finálét a floridai mesterversenyen.

A Miamiban rendezett 7 millió dollár összdíjazású férfi teniszverseny fináléjában idén immár harmadszor csap össze a sportág két sokszorosan megkoronázott királya, Roger Federer és Rafael Nadal. A svájci és a spanyol géniusz a tavalyi, sérülésektől tizedelt év után – ketten összesen nem teljesítettek egy szezont – újra bombaformában teniszezik, és az idei esztendő első Grand Slam-tornája, az Australian Open után immár a második nagy torna döntőjében találkoznak egymással. Melbourne-ben és az Indian Wellsben rendezett mesterverseny nyolcaddöntőjében Federer győzött, ám összesítésben 23–13-ra a spanyol vezet.

Federer lesz a fáradtabb, hiszen az elődöntőben drámai, háromszettes mérkőzésen győzte le az ausztrál Nick Kyrgiost. A 18-szoros Grand Slam-bajnok svájci mindhárom szettben rövidítésre kényszerült, s több mint háromórás összecsapás végén szerezte meg a győzelmet.

A spanyol Rafael Nadal ötödször jutott be a miami tenisztorna férfi egyesének döntőjébe Fotó: MTI/EPA/Rhona Wise)

A 14-szeres Grand Slam-bajnok Nadal sokkal könnyebben vette az utolsó akadályt. Az ötödikként kiemelt spanyol játékos az olasz Fabio Fogninit győzte le két játszmában (6:1, 7:5). Nadal ezzel ötödször került a floridai viadal döntőjébe, ám eddig egyszer sem tudta megnyerni ezt a versenyt.

A tenisz klasszikusát vasárnap este kilenctől élőben közvetíti a Digi Sport.

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei